Αρχική Cruises Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Cruise and Tourism στην Κρήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Cruise and Tourism στην Κρήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Cruise and Tourism στην ΚρήτηΤο Cruise and Tourism μία υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας και του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, πραγματοποιήθηκε 3 και 4 Οκτωβρίου 2011 στο Candia Maris Resort and Spa, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης με προσκεκλημένους top managers διεθνών εταιρειών κρουαζιέρας, tour operators, cruise operators αλλά και εκπροσώπους λιμένων, οργανισμών τουρισμού και κρατικούς φορείς από την Ελλάδα και τις παραπάνω περιοχές.

Την ανάγκη αναβάθμισης των ελληνικών λιμανιών ως «homeports» με τη δημιουργία νέων υποδομών μέσω και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ ώστε να καταστεί η Κρήτη -με τη στρατηγική γεωγραφική θέση που κατέχει στη Μεσόγειο- προορισμός κρουαζιέρας υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρνουτάκης, μιλώντας στο συνέδριο.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει η Μεσόγειος μοναδικός προορισμός κρουαζιέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Για να αυξηθεί το ποσοστό των ελληνικών λιμανιών ως homeports είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και να δοθούν κίνητρα σε ξένους επενδυτές να υλοποιήσουν τέτοια έργα. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλουν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για να βελτιωθούν οι λιμενικές υποδομές» τόνισε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες-επενδυτές είπε:

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις εταιρείες, να συνεργαστούμε μαζί τους, είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να συντελέσουμε στην ανάπτυξη του προϊόντος της ναυτιλίας κρουαζιέρων στον χώρο της Μεσογείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.