Αρχική Επικαιρότητα Λέμε “ναι” στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια – Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής...

Λέμε “ναι” στο διαδίκτυο, αλλά με ασφάλεια – Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας

Μια νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσίασε ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Σφακιανάκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η πρωτοβουλία αυτή, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και αφορά μια καινοτόμα, κοινωνικού χαρακτήρα, διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το http://www.cyberkid.gov.gr, για μικρούς και μεγάλους.

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet. Προβάλει τα θετικά του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων προσφέρει επικοινωνία, ενημέρωση και ψυχαγωγία, παράλληλα, όμως, παρουσιάζει και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό, μέσα από διαδραστικές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, συμβουλές κ.α.

Η υλοποίηση του cyberkid από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στην παρουσίαση παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Νικόλαος Μάρκου, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

– «Λέμε “ναι” στο διαδίκτυο. Αλλά καλούμε τους πάντες να σερφάρουν με ασφάλεια».

– «Θέλω να ζητήσω απ’ όλους όσους πιστεύουν στην ανάγκη της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο να βοηθήσουν μεταφέροντας το μήνυμα».

– «Θέλω επίσης να παροτρύνω, να ενθαρρύνω και άλλες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας, και του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος ν’ αξιοποιήσουν αντίστοιχες εμπειρίες που έχουν υλοποιηθεί στο εξωτερικό. ‘Η ακόμη, να εμπνευστούν και από αυτή την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν αντίστοιχες μικρές καμπάνιες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για όλες τις ηλικίες των πολιτών και κυρίως για τα νέα παιδιά, γιατί έχουμε και εμείς την ευθύνη να τους διαμορφώσουμε, ως υπεύθυνους και ενημερωμένους πολίτες του αύριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.