Αρχική Τουρισμός ΓΕΠΟΕΤ Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, αλλά ….

ΓΕΠΟΕΤ Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, αλλά ….

ΓΕΠΟΕΤΗ Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού συγχαίρει τον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο για την ιδιαίτερα τιμητική εκλογή του στην θέση του Προέδρου της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τα επόμενα δύο χρόνια, ευχόμενη καλή επιτυχία στην νέα του αποστολή.
Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας και να ενισχύσει την φωνή της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, αγωνιζόμενος παράλληλα για μία κοινή Ευρωπαϊκή στρατηγική αναφορικά με τον Τουρισμό. Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει έναν ενιαίο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τον τουρισμό σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση τουριστικής βίζας εισόδου στην Ε.Ε., κοινά τουριστικά πακέτα μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, διαφήμιση και προβολή της Ευρώπης ως ενιαίο τουριστικό προορισμό σε τρίτες χώρες και υιοθέτηση των συμπερασμάτων πρόσφατης Έκθεσης όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Υπουργός όμως ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη οφείλει και να παραδειγματίσει με την στάση του, προχωρώντας σε ριζοσπαστικές πολιτικές που μετ’ επιτάσεως ζητούνται από τον εγχώριο τουριστικό κλάδο ώστε να δώσει πνοή στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας. Τέτοιες είναι: α) η δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 6.5%, β) η εφαρμογή σταθερής πολιτικής ωραρίων λειτουργίας και η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας – που φέτος καταγράφουν πρωτοφανή μείωση επισκεψιμότητας – ώστε να παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη την τουριστική περίοδο (Μάρτιο – Οκτώβριο) αλλά και όλο το έτος εφόσον στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και σε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο και γ) η δημιουργία προγραμμάτων στήριξης και ενίσχυσης των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων – ο κύκλος εργασιών των τουριστικών γραφείων το 2011 σημειώνει πτώση της τάξεως του 30% σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος – και των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων που πλήττονται από την έλλειψη χρηματοδότησης και την καθυστέρηση του κράτους στην αποπληρωμή των οφειλομένων του.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η υψηλή αυτή θέση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κύριου Παύλου Γερουλάνου θα αποτελέσει και την απαρχή «ευρωπαϊκής αντιμετώπισης» των ιδιαίτερα οξείων προβλημάτων του εγχώριου τουριστικού κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.