Αρχική Βραβεία Βραβεία σε Ελληνικές παραλίες από την EUCC

Βραβεία σε Ελληνικές παραλίες από την EUCC

Βραβεία σε Ελληνικές παραλίες από την EUCCΠραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια τελετή Βράβευσης, για υψηλής ποιότητας παραλίες, στο ξενοδοχείο «Sunshine» (Λύκτος) στην Μεγάλη Παραλία της Ιεράπετρας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δήμο Ιεράπετρας.

Οι βραβευμένες περιοχές είναι: Ιεράπετρα, Αλόννησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα.

Στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής της EUCC A. Shalman χαρακτήρισε την Ελλάδα τονίζοντας τόπο που μαγεύει τους επισκέπτες ως ένας παράδεισος στη γη.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η διεθνής αυτή πανευρωπαϊκή διάκριση δεν περνά απαρατήρητη, καθώς διευρύνει τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της περιοχής μας, που η διαδρομή τους περνά μέσα από το δυναμικό τρίπτυχο: περιβάλλον, φύση, πολιτισμός”.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης κατά τον χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα παρουσιάσει την Εταιρεία Τουρισμού Κρήτης στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρισμό φορείς, προκειμένου με οργανωμένο τρόπο να προχωρήσει η προβολή του νησιού.

“Θέλω να σας βεβαιώσω, πως για την Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας”, ανέφερε ο δήμαρχός της Σήφης Αναστασάκης, ” ο τουρισμός αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μας για τον τόπο.

Συνολικά στη Νότια Ευρώπη επελέγησαν 50 τουριστικοί προορισμοί για την ελκυστικότητά τους για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη φύση και την πολιτιστική κληρονομιά, το περιβάλλον και την αειφορία.
Η Κριτική Επιτροπή Quality Coast αξιολόγησε πάνω από 500 διεθνείς τουριστικούς προορισμούς σε Κροατία, Κύπρο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.