Αρχική Τουρισμός Αύξηση κατά 8,81% στις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο

Αύξηση κατά 8,81% στις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο

Αύξηση κατά 8,81% στις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με τον περυσινό ΣεπτέμβριοΣύμφωνα με τα στοιχεία των αεροδρομίων της χώρας, που ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ, παρουσιάζεται αύξηση των αφίξεων κατά 8,81% σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο που σε απόλυτα νούμερα φτάνουν τους 1.665.218 επισκέπτες.

Τα προσωρινά αυτά στοιχεία δείχνουν για το διάστημα Ιαν.-Σεπ. 2011 αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων κατά 9,67%, έναντι του ίδιου διαστήματος του 2010. Στο ίδιο πάντα διάστημα, τα αεροδρόμια Κω και Ρόδου παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση, με ποσοστά αύξησης 22,09% και 21,94% αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι αν από όλα τα αεροδρόμια αφαιρέσουμε την Αθήνα, η αύξηση γίνεται 13,81%.
 
Τα πολλά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας τον τελευταίο χρόνο (διαδηλώσεις, επεισόδια, απεργίες, αυξημένη εγκληματικότητα, κλπ), έχουν επιδεινώσει αρκετά την εικόνα της πρωτεύουσας. Ακόμα, τα αυξημένα τέλη που επιβαρύνουν τους επιβάτες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δε συμβάλλουν στην τιμολογιακή ελκυστικότητα του προορισμού Αθήνα. Έτσι, παρουσιάζεται μείωση 2,07% των διεθνών τουριστικών αφίξεων κατά το διάστημα Ιαν.-Σεπ. 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.