Αρχική Εκπαίδευση Ένα απόγευμα στο Μουσείο. Μαθαίνοντας για την αρχαιοκαπηλία

Ένα απόγευμα στο Μουσείο. Μαθαίνοντας για την αρχαιοκαπηλία

Μαθαίνοντας για την αρχαιοκαπηλίαΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Witness the Past EC CULTURE 2007-2013, στο Μουσείο Μπενάκη, τη Παρασκευή 14/10, 17.00-20.00, πραγματοποιείται εκδήλωση με θέμα “Μαθαίνοντας για την αρχαιοκαπηλία”.
Θα παρουσιαστούν Ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια, παιχνίδια, κουκλοθέατρο και συζητήσεις με αρχαιολόγους για μικρούς και μεγάλους (6-96 ετών).

Το πρόγραμμα ξεκινά με την προβολή ταινίας animation και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία διηγούνται ιστορίες αρχαιοκαπηλίας στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.
Μετά την προβολή τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, διευθυντή των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη.

Τα παιδιά μικρότερων ηλικιών θα διερευνήσουν μαζί με τον Κουκλοθίασο “Ψευτιά με Αυτιά” μια μυστηριώδη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου πρωταγωνιστούν πήλινες πλαγγόνες (κούκλες) στο έργο “Η ΑΦ01 και η μαγική ίυγγα”.
Παιχνίδια που ταξιδεύουν στο χρόνο, όπως η σβούρα, τα κότσια, οι βώλοι, το κουμπί και αγγεία περιμένουν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους σε σπαζοκεφαλιές και κουίζ με πολλά βραβεία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΤΕΙ Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, την Anemon Produstions, την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και τη Θέτις Authentics.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες www.benaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.