Αρχική Εκθέσεις H 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

H 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

15η Μπιενάλε Νέων ΜεσογείουΗ 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 7/10 – 6/11/2011, με Εικαστικά θέματα, Εφαρμοσμένες τέχνες (Αρχιτεκτονική, Design, Μόδα), Δράσεις στο Δημόσιο Χώρο, Γαστρονομία.

H 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, 25 χρόνια μετά την πλέον πετυχημένη διοργάνωσή της στην πόλη.

Αυτήν τη χρονιά η Μπιενάλε παίρνει νέα μορφή. Παύει να είναι ένα γεγονός μεμονωμένο που πραγματοποιείται σε μία μόνο πόλη, αλλά απλώνεται γεωγραφικά, με τη συμμετοχή δύο πόλεων – της Θεσσαλονίκης και της Ρώμης, και με επιπλέον τοπικές εκδηλώσεις μικρότερης κλίμακας.

Στο τέλος αυτού του ταξιδιού, περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες μεταξύ 18-30 ετών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο θα έχουν λάβει συμμετοχή στις δράσεις, στα πλαίσια της διοργάνωσης με γενικό θέμα “SYMBIOSIS?”.

Το θέμα ορίστηκε μέσα από συναντήσεις brainstorming με τη συμμετοχή φορέων και ανεξάρτητων επιμελητών της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθούν οι τομείς: Εικαστικά, Εφαρμοσμένες Τέχνες (Αρχιτεκτονική, Design, Μόδα), Δράσεις στο Δημόσιο Χώρο, Γαστρονομία.

Οι διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη –Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Δήμος Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο– συνεργάζονται με τοπικούς φορείς και ανεξάρτητους επιμελητές, ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης για την πραγματοποίηση μιας μοναδικής διοργάνωσης.

Έτσι, η 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου πρόκειται να απλωθεί σε όλη την πόλη, σε δημόσιους και σε εναλλακτικούς χώρους, ξεπερνώντας την τυπική μουσειακή παρουσίαση, καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους σε στεριά και θάλασσα (Λιμάνι, Παραλία, Πλατεία Αριστοτέλους, Δημαρχείο, περιοχή Βαλαωρίτου, Πανεπιστημιούπολη Α.Π.Θ.). Επιπλέον, ομάδες φοιτητών πρόκειται να συμβάλουν και στην επικοινωνία της διοργάνωσης, μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, ειδικά για την Μπιενάλε, που θα εκπέμψουν μέσα από δημοτικές και κρατικές συχνότητες αλλά και διαδικτυακά (τηλεόραση, Ραδιόφωνο & διαδικτυακές παραγωγές).

Τέλος, οι δράσεις έχουν σαν απώτερο στόχο να αφήσουν στην πόλη παρακαταθήκη, κυρίως στον τομέα της δικτύωσης των νέων καλλιτεχνών με διεθνείς προσωπικότητες και φορείς του χώρου των τεχνών και της δημιουργικής βιομηχανίας (creative industries).

Η 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου σκοπεύει να κάνει τη ΣΥΜΒΙΩΣΗ πράξη!

Στη Ρώμη, θα πραγματοποιηθεί 6-17/11/2011

Με θέματα τη Λογοτεχνία, το Κινηματογράφο και τη Μουσική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.