Αρχική Τουρισμός 7,5 εκατ. € για τη κατασκευή Μαρίνας στα Λιμενάρια Θάσου

7,5 εκατ. € για τη κατασκευή Μαρίνας στα Λιμενάρια Θάσου

7,5 εκατ. € για τη κατασκευή Μαρίνας στα Λιμενάρια ΘάσουΣε αύξηση του τουρισμού υψηλών απαιτήσεων προσδοκά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την απόφασή της για τη κατασκευή του έργου «Καταφύγιο τουριστικών σκαφών (μαρίνα) στο λιμένα Λιμεναρίων Θάσου» και την ένταξή του σε τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 7.500.000 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία καταφυγίου φιλοξενίας 70 τουριστικών σκαφών με παράλληλη εκβάθυνση του λιμένα και επέκταση του προσήνεμου και υπήνεμου μώλου. Δικαιούχος του έργου η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει 36 μήνες είναι ο ΕΟΤ.

Ο περιφερειάρχης της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε για το έργο: «Η ένταξη ενός έργου, διαχρονικού αιτήματος των φορέων της Θάσου, η κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στα Λιμενάρια της Θάσου, στο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη συλλογική επιτυχία.

»Το έργο αυτό αλλά και αυτό της πλωτής μαρίνας στο λιμάνι της Καβάλας, που σύντομα θα εντάξουμε, αποτελούν την έμπρακτη εφαρμογή του σχεδιασμού μας για μία περιφέρεια τουριστικό προορισμό υψηλών απαιτήσεων με διεθνή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα».

Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, τόνισε πως έτσι θα επιτευχθεί η σύνδεση της Θάσου με άλλα νησιά, καθώς και τη Κωνσταντινούπολη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.