Αρχική Τεχνολογία Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΣΕΠΕ – ΣΕΠΒΕ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΣΕΠΕ – ΣΕΠΒΕ

ΣΕΠΕΣτην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχωρούν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ). Οι δύο σύνδεσμοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την απόφασή τους, δίνουν ένα σαφές μήνυμα για τη σημασία της συνεργασίας, με στόχο τη συνδρομή τους στην έξοδο από την κρίση και στην προοπτική για ανάπτυξη της χώρας.

Πάγια θέση του κλάδου είναι ότι η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη δημόσια διοίκηση και η υποστήριξη επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Ψηφιακή Τεχνολογία αποτελούν όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας.

Η άμεση επιτάχυνση των δράσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα αποτελούν αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο για να δοθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών η δυνατότητα να αναδειχθούν σε σημαντικούς παίκτες στο ευρωπαϊκό αλλά και στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης μπορεί να συμβάλει στη διαφάνεια, στη μείωση του κράτους, στην άμεση ενίσχυση του ΑΕΠ, στην αύξηση των επενδύσεων, στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην υιοθέτηση λύσεων από το κράτος.

Η υπογραφή του μνημονίου θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 18:30. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, ο οποίος θα ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους του κλάδου, παρουσιάζοντας την κυβερνητική στρατηγική και τις θέσεις για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.