Αρχική Πολιτισμός Την Κυριακή 18/9/2011 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων η Συναυλία του Δήμου...

Την Κυριακή 18/9/2011 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων η Συναυλία του Δήμου Χανίων και της Πρεσβείας του Βελγίου με Επιτυχίες της Έντιθ Πιάφ

Δήμος Χανίων -Συναυλία με επιτυχίες της Έντιθ ΠιάφΚάλεσμα προς το φιλόμουσο κοινό των Χανίων να παρακολουθήσει τη συναυλία, που διοργανώνει την Κυριακή 18/9/2011, στις 20.00, στην πλατεία του  πρώην Λιμενικού Περιπτέρου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα απηύθυνε τη Πέμπτη 15/9/2011, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.

Η συναυλίας με τίτλο: «Από την Piaf στην Calin» εντάσσεται στο πρόγραμμα πολιτιστικής δράσης «Τα Βέλγικα» και στο πλαίσιο της η γνωστή Γαλλίδα καλλιτέχνις, Chantal Calin, θα ερμηνεύσει μεταξύ άλλων τραγούδια της E. Piaf, του J. Brel, του G. Moustaki.

«Μέσω της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης επιδιώκεται να δοθεί έμφαση στην εγγύτητα μεταξύ του Βελγίου και της Ελλάδας, δύο χωρών που ενώνονται με δεσμούς ειλικρινούς συνεργασίας, αμοιβαίου σεβασμού και κοινών αξιών» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Λειψάκης επόμενοι σταθμοί της πολιτιστικής δράσης είναι το Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Νίκος Βλαζάκης, τόνισε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή συναυλία, η οποία ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη των ποιοτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου.

 «Πρόκειται για γνωστά σε όλους τραγούδια, που θα μας ταξιδεύσουν στο ρεπερτόριο της θρυλικής Γαλλίδας τραγουδίστριας Έντιθ Πιάφ», επεσήμανε ο κ. Βλαζάκης, προσθέτοντας ότι η είσοδος στον χώρο της συναυλίας είναι ελεύθερη.

Επισημάνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με κλασική μουσική, ενώ στόχος της Πρεσβείας του Βελγίου είναι η συνέχιση του και με άλλες μορφές μουσικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.