Αρχική Τουρισμός Μαχαιρίδης: Πρέπει να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ρώσων επισκεπτών

Μαχαιρίδης: Πρέπει να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ρώσων επισκεπτών

συνάντηση με τον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων της Ρωσίας κ. Κατυρίν
Συνάντηση με τον Πρόεδρο των Επιμελητηρίων της Ρωσίας κ. Κατυρίν

Με έκδηλη την ικανοποίηση για τη θερμή υποδοχή και τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν στη Μόσχα εμφανίστηκαν στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και οι κ. κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης (πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου), Κώστας Γεωργιάδης (πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων), Γιώργος Ματσίγκος (πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων) και Άρης Σουλούνιας (αντ/δρος της ΕΞΡ Ρόδου, εκπροσωπώντας τον κ. Αντώνη Καμπουράκη).

Ο κ. Μαχαιρίδης μετέφερε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα και το εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον στις συναντήσεις που έγιναν με τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Ρωσίας, όπως και το ζωηρό ενδιαφέρον τους και τη διάθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
«Ο τουρισμός είναι ένας μόνο από τους τομείς που τους ενδιαφέρει και όλοι μαζί πετύχαμε να ανοίξουμε δρόμους. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές αυτής της συνεργασίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν» είπε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας:
«Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα ώστε να εξασφαλίσουμε εμείς, σαν νησιωτικός προορισμός, τις ιδανικές προϋποθέσεις για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ώστε να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ρώσων επισκεπτών».
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του Ελληνορωσικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 29 Σεπτεμβρίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες σημαίνοντες πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες της Ρωσίας.

«Σαν να ήμασταν σπίτι μας»

Ο κ. Κώστας Χρυσοχοίδης περιγράφοντας το κλίμα που συνάντησε η αντιπροσωπεία στη Μόσχα είπε χαρακτηριστικά ότι «νοιώθαμε σαν να ήμαστε σπίτι μας», σημειώνοντας πως για το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ήταν ιδιαίτερη τιμή να συνομιλεί με σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο κ. S. N. Katyrin, πρόεδρος όλων των Επιμελητηρίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφέρθηκε και αυτός στο έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρώσων επενδυτών, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση της αποστολής, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή του, «ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη αξιοποίησης των πολλών και μεγάλων ευκαιριών που προσφέρει για την περιοχή μας η Ρωσική αγορά επεσήμανε και ο κ. Κώστας Γεωργιάδης, κάνοντας ειδική αναφορά σε «παρθένες» αγορές όπως είναι η Σιβηρία, από την οποία η Ρόδος και άλλα νησιά μας μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, διασφαλίζοντας, υπό προϋποθέσεις «συνεχή ροή τουριστών».

Ό, τι κάνουμε,
θα το κάνουμε όλοι μαζί

«Οι Ρώσοι τουρίστες ξοδεύουν πολλά, απαιτούν όμως και πολλά», τόνισε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος, που πρόσθεσε ότι «αυτοί είναι έτοιμοι, το μπαλάκι το ‘ριξαν σε εμάς», υπογραμμίζοντας – όπως όλοι – την αναγκαιότητα για υποδειγματική επαγγελματική συμπεριφορά από την πλευρά μας, ευγένεια, χαμόγελο κλπ.  

Τέλος, ο κ. Άρης Σουλούνιας είπε πως τώρα ευοδώνονται οι προσπάθειες χρόνων του κ. Μαχαιρίδη, που επέμενε να στραφούμε στη Ρωσική αγορά, «και αυτά τα θετικά αποτελέσματα οφείλουμε να τα κεφαλοποιήσουμε προς όφελος της περιοχής μας».

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε το «ευνοϊκό για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή, πολιτικό σύστημα στη Ρωσία» και τόνισε πως απαιτείται  ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί» κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης, αναφερόμενος στις παραγωγικές τάξεις της περιοχής μας, τους εκπροσώπους των οποίων ευχαρίστησε για τη συνεργασία.  

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»
    – ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ…«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»- AΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ¨-ΑΝ ΠΑΕΙ AΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΕΓΩ, ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ …ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ:«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»…ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΕΧΕΤΕ Κε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ? ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΙΣΩΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ & EMERGENCY PLAN ή PLAN B, ας πουμε για να μην χτυπαμε παλι τα κεφαλια μας στον τοιχο τησ απραξιας?

  2. «Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»
    – ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ…«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»- AΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ¨-ΑΝ ΠΑΕΙ AΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΕΓΩ, ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ …ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ:«Ό, τι κάνουμε θα το κάνουμε όλοι μαζί»…ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΕΧΕΤΕ Κε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ? ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΛΑΝΟ ΙΣΩΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ & EMERGENCY PLAN ή PLAN B, ας πουμε για να μην χτυπαμε παλι τα κεφαλια μας στον τοιχο της απραξιας?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.