Αρχική Τουρισμός Γερουλάνος: Φέτος θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ αφίξεων

Γερουλάνος: Φέτος θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ αφίξεων

GeroulanosΣε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στην εφημερίδα Μακεδονία, και στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για την Θεαματική αύξηση Τουριστών στην Ελλάδα τόνισε
“Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Διατρέχουμε μια θετική χρονιά και έχουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους για φέτος. Ο πολιτισμός περνάει πιο δύσκολα, σε ό,τι αφορά τις κρατικές ενισχύσεις, αλλά η Ελλάδα εκπροσωπείται με ισχυρή φωνή στον κόσμο. Δείτε τις παρουσίες που είχαμε την περασμένη χρονιά σε διεθνή φεστιβάλ: οι έλληνες δημιουργοί κάνουν θαύματα. Τα φεστιβάλ μας έχουν μπει στους διεθνείς χάρτες. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες, οι κρατικές σκηνές κατάφεραν να γεμίσουν τα θέατρα, αλλά και να βγάλουν το έργο τους στην κοινωνία. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους έλληνες δημιουργούς πολύ περισσότερο και πιο ουσιαστικά, αλλά η δουλειά τους έχει κάθε λόγο να μας γεμίζει αισιοδοξία. “
και συνεχίζοντας ανέφερε πως για να συνεχίσει αυτή την ανοδική πορεία και το επόμενο διάστημα χρειάζεται “Συλλογική και συστηματική δουλειά. Πέρυσι, στη μεγάλη κρίση, μαζέψαμε όλους όσους μπορούσαν να συμβάλλουν σε μια εθνική προσπάθεια για τον τουρισμό, και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα. Φορείς που δεν είχαν ποτέ προσκληθεί κλήθηκαν να συμβάλλουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του, την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του, και όλοι προς ένα κοινό σκοπό. Ζητήσαμε τη βοήθεια από υπουργεία που δεν σχετίζονται παραδοσιακά με τον τουρισμό, όπως από το Εξωτερικών και το Τύπου, και ανταποκρίθηκαν άμεσα…..Βάλαμε στόχους κοινούς και τους υπηρετήσαμε πιστά. Αντιμετωπίσαμε την κρίση και μετά βάλαμε στόχους αναπτυξιακούς. Και σήμερα έχουμε αποτελέσματα. Θέλουμε να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ αφίξεων, για να ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά από πιο γερές βάσεις. Και θέλουμε να μετατρέψουμε αυτήν την κοινή προσπάθεια σε εθνική στρατηγική για τον τουρισμό. Δουλεύουμε με τους φορείς του κλάδου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός έθεσε σαν στόχο να γίνει ο τουρισμός πρότυπο και πρωταθλητής της ανάπτυξης.”
Ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως η δουλειά που έχει γίνει με τον δήμο και τους φορείς της Θεσσαλονίκης είναι ένα μοντέλο που σήμερα θέλουμε να αναπαράγουμε και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα είπε “Η Θεσσαλονίκη είναι ένα ακόμη παράδειγμα καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας. Βάλαμε συγκεκριμένους στόχους: Να φέρουμε επισκέπτες από την Τουρκία και το Ισραήλ. Να κρατήσουμε στον Βορρά τα αυτοκίνητα που έρχονται από τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Και εδώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα. Θυμάμαι, στο ταξίδι που κάναμε με τον δήμαρχο στο Τελ Αβίβ, η Θεσσαλονίκη έγινε είδηση. Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάσαμε την ομορφιά τής πόλης, αλλά και την ιστορική της σημασία για όλους τους γειτονικούς λαούς μας. Αναδείξαμε μέσα από το Σταυροδρόμι Πολιτισμών τον πλούτο της και την ανοιχτή της διάθεση. Ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται και τα ταξιδιωτικά γραφεία ανταποκρίθηκαν άμεσα. Η δουλειά που έχουμε κάνει με τον δήμο και τους φορείς της Θεσσαλονίκης είναι ένα μοντέλο που σήμερα θέλουμε να αναπαράγουμε και στην Αθήνα, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.