Αρχική Τουριστικά Γραφεία Απερρίφθησαν τα Ασφαλιστικά μέτρα των Γραφείων Ταξιδίων κατά της ΙΑΤΑ

Απερρίφθησαν τα Ασφαλιστικά μέτρα των Γραφείων Ταξιδίων κατά της ΙΑΤΑ

Απερρίφθησαν τα Ασφαλιστικά μέτρα των Γραφείων Ταξιδίων κατά της ΙΑΤΑΑπερρίφθη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση των γραφείων ταξιδίων για προσωρινή διακοπή της απόφασης για αλλαγής της μεθόδου πληρωμών του BSP (IATA).

Έτσι μέχρι τη τακτική δικάσιμο, η οποία έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου, 2012, τα τουριστικά γραφεία είναι αναγκασμένα πλέον να αποδίδουν δύο φορές το μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επείγουσα εγκύκλιο στις 24 Αυγούστου, της ΙΑΤΑ, η μέθοδος πληρωμών αλλάζει από μηνιαία σε 15θήμερη από τον Σεπτέμβριο. Έτσι  το πρώτο 15θήμερο Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί στις 30/09.

Στην εγκύκλιο της IATA, προβλέπεται ότι όσα γραφεία επιθυμούν να παραμείνουν στο καθεστώς των μηνιαίων πληρωμών, μπορούν να προσκομίσουν τραπεζική εγγυητική αορίστου χρόνου, η οποία να καλύπτει πωλήσεις:

– 15 ημερών για όσους δεν έχουν εγγυητική ήδη προς την ΙΑΤΑ (λόγω κάλυψης των οικονομικών κριτηρίων)

– 50 ημερών εφόσον έχουν ήδη εγγυητική προς την ΙΑΤΑ (λόγω μη κάλυψης των οικονομικών κριτηρίων καθώς και τα νέα πρακτορεία για τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας).

– Τα γραφεία που έχουν ήδη εγγυητική 50 ημερών θα αναπροσαρμόσουν τις εγγυητικές τους να καλύπτουν πωλήσεις 35 ημερών για πληρωμή ανά δεκαπενθήμερο.

Ο ΠΕΤΑΓΑ οργανώνει Έκτακτη Συνάντηση για τη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.