Αρχική Επικαιρότητα Ανακύκλωση Χαρτιού από τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της...

Ανακύκλωση Χαρτιού από τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου

Χώρος ΑνακύκλωσηςΗ Μη Κερδοσκοπική εταιρεία  με τίτλο Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου που σκοπό έχει να μελετάει και να αναπτύσει δράση στους ευαίσθητους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και της κοινωνικής συνδρομής και να συμβάλλει έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου αλλά κυρίως να αφυπνίσει τους πολίτες σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, ξεκινά την Ανακύκλωση Χαρτιού στη Ρόδο.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει

“Όπως γνωρίζετε το χαρτί μπορεί να πωλείται σε εταιρείες ανακύκλωσης και ΟΛΑ τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση προνοιακών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων στο νησί μας, προς όφελος όλων μας!
Τα oφέλη που θα αποκομίσουμε είναι προφανή διότι εκτός του ότι  ο τόπος μας και κάποιοι φτωχοί άνθρωποι ή ιδρύματα θα βοηθηθούν, θα παραταθεί η ζωή του ΧΥΤΑ (χωματερή), που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς 28.000 τόνοι χαρτιού καταλήγουν εκεί κάθε χρόνο.

Ο Πλανήτης μας επίσης θα ωφεληθεί από τα χιλιάδες δέντρα που δε θα κοπούν για την παραγωγή χαρτιού και επιπλέον από τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας που θα εξοικονομηθούν. Ήδη, έχουμε καταφέρει να σώσουμε τα πρώτα περίπου 1200 δέντρα (=80.000 κιλά ανακυκλωμένου χαρτιού), μέσα σε διάστημε 3 μηνών!
Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι και εσείς, ως Επιχείρηση της Ρόδου, θα δείξετε την ίδια ευαισθησία που έχουμε όλοι για την αγαπημένη μας Ρόδο, μια ευαισθησία η οποία θα μετακυλήσει στο προσωπικό και τους συνεργάτες σας, με το ανάλογο ευεργετικό αποτέλεσμα.
Το μόνο που ζητάμε, είναι τη συνεργασία σας στο να μας φέρετε το «άχρηστο» χαρτί σας το οποίο στη συνέχεια εμείς δεματοποιούμε και στέλνουμε στην Αθήνα για ανακύκλωση. Να συμβάλλετε κι εσείς στην προσπάθεια μας για μία βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας!
Η αποθήκη συγκέντρωσης των παραπάνω υλικών βρίσκεται στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρ. Τσιγάντε 3 (εσ. αποθ.9), όπως θα δείτε και στο συνημμένο χάρτη και είναι ανοικτή καθημερινά από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τις 4:00 το απόγευμα. Σάββατα: 9:00 – 1:00 μμ.
Δεχόμαστε οποιοδήποτε χαρτί, χαρτόκουτο, εφημερίδα, περιοδικό, βιβλίο. Αν είναι δυνατόν το απόβλητο χαρτί να το ξεχωρίζετε στοιχειωδώς και δε χρειάζεται να το τοποθετείτε σε ειδικούς κάδους αλλά σε απλά χαρτόκουτα, τα οποία ανακυκλώνονται μαζί με το περιεχόμενο τους.
Δεν ανακυκλώνουμε συσκευασίες με ενσωματωμένη  μεταλλική επίστρωση (όπως τα χάρτινα δοχεία γάλακτος και χυμού – συσκευασίες τετραπάκ).
Αν πάλι έχετε μεγάλη ποσότητα χαρτιού ή χαρτόκουτας, την οποία δεν μπορείτε να μεταφέρετε μόνοι σας, τηλεφωνήστε μας στο 22410 34944 και θα περάσουμε να την πάρουμε εμείς!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.