Αρχική Ξενοδοχεία Tην παραίτηση του Υπουργού Mεταφορών ζητά η Ένωση Ξενοδόχων του Ν. Μαγνησίας

Tην παραίτηση του Υπουργού Mεταφορών ζητά η Ένωση Ξενοδόχων του Ν. Μαγνησίας

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΗ απεργία των ταξί είναι μια ακόμη απεργία, τονίζει στην επιστολή προς όλους τους αρμόδιους Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, και συνεχίζει, ” Αυτό που την κάνει επώδυνη είναι η χείριστη εικόνα της Ελλάδας που έχει «βγει» στο εξωτερικό από την έλλειψη τουριστικής παιδείας και προστίθεται στην ήδη διαμορφωμένη αρνητική εικόνα της Ελλάδας που έχει ξεκινήσει από τις 26 Ιουνίου με τα γεγονότα στο Σύνταγμα. Λιμάνια, αποβάθρες που δένουν τα κρουαζιερόπλοια, αεροδρόμια, πορείες των ταξί σε εθνικά δίκτυα και σε πόλεις είναι οι εικόνες που μεταδίδονται στο εξωτερικό.
Στη γερμανική ειδησεογραφία και στο διαδίκτυο σήμερα, προβάλλονται ξανά και ξανά οι εικόνες διαπληκτισμού στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενός ιδιοκτήτη ταξί με έναν ξενοδόχο, ο οποίος μετέφερε τον πελάτη του στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δεν έχει σημασία που το Ηράκλειο είναι μια άλλη περιοχή, μακριά από τη Μαγνησία.
Για το εξωτερικό, τόσο το Ηράκλειο όσο και ο Βόλος είναι Ελλάδα. Και αυτή την περίοδο η εικόνα της χώρας μας είναι αντιτουριστική στο peak της τουριστικής περιόδου.
Η μη παροχή υπηρεσίας μεταφοράς από τους ιδιοκτήτες των ταξί αδιαμφισβήτητα έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις των επισκεπτών.
Η ερασιτεχνική αντιμετώπιση του όλου θέματος από σημαντικό «ερασιτέχνη» Υπουργό της κυβέρνησης είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στις πρόσφατες δηλώσεις της ότι δεν υπάρχει κράτος στο όνομα της δημοκρατίας και καταλύεται η ίδια η δημοκρατία και το δικαίωμα του «επιχειρείν». Είναι χαρακτηριστική η σημερινή εγκύκλιος του συγκεκριμένου Υπουργού 15 μέρες μετά ο οποίος καλεί τους Περιφερειάρχες να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμα τη λανθασμένη επιλογή του να φέρει άκαιρα το θέμα των ιδιοκτήτων ταξί. Η καλύτερη συμβολή στην επίλυση του θέματος που έχει ο ίδιος δημιουργήσει θα ήταν η παραίτηση του.
Η συνεχόμενη αρνητική εικόνα ανάγκασε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων να μην παρακολουθεί πλέον αμέτοχη αυτή τη συστηματική “κατεδάφιση” της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού και να αποστείλει κείμενο μηνυτήριας αναφοράς σε όλες της ενώσεις μέλη της με σκοπό να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.
Πέρα από τις επιπτώσεις που δέχεται η Μαγνησία από την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο με απώλεια μεγάλου αριθμού κρατήσεων από το εξωτερικό θέλουμε να πιστεύουμε ότι τοπικά θα συνεχίσουν να μην υπάρχουν παράνομες κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί, με αποκλεισμούς των λιμανιών και των αεροδρομίων και με τα μπλόκα που στήνουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε μηνυτήριες αναφορές.
Καλούμε την ύστατη στιγμή τους επαγγελματίες ιδιοκτητών ταξί να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να επιλέξουνε τρόπους διαμαρτυρίας οι οποίοι να μην πλήττουν τον τουρισμό αλλά ούτε κι άλλες επαγγελματικές τάξεις. Το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας πρέπει να εξασφαλίζει και το δημοκρατικό δικαίωμα του «επιχειρείν».”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.