Αρχική Τουρισμός ΣΕΤΕ Ο ελληνικός τουρισμός για να αναπτυχθεί χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στη...

ΣΕΤΕ Ο ελληνικός τουρισμός για να αναπτυχθεί χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στη χάραξη και στην εφαρμογή πολιτικής

SETE logoΚάθε προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων για τη στήριξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού είναι καλοδεχούμενη και τυγχάνει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης, τόσο από τον κόσμο του τουρισμού, όσο και από την κοινωνία γενικότερα.

Τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ και συνεχίζει

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτάσεις για τον τουρισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Α. Σαμαρά, ερχόμενες σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια εθνική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη, η οποία πρέπει να τύχει διακομματικής αποδοχής και συναίνεσης.
 
Ο Πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον τουρισμό «πρωταθλητή και πρότυπο της ανάπτυξης», τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «για συνεργασία της Πολιτείας, του Κράτους με την ίδια την κοινωνία, με τους παραγωγικούς φορείς, με τους ίδιους τους πολίτες». Επίσης, είχε εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον τουρισμό, ορισμένα από τα οποία περιέλαβε στη χθεσινή πρότασή του για ένα «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Κλάδου», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό επιβεβαιώνει ότι για πρώτη φορά υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η βούληση από την πλευρά των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων της χώρας μας να χαράξουν κοινή γραμμή σε ένα τόσο σημαντικό τομέα της οικονομίας, η στρατηγική ανάπτυξης του οποίου δεν έχει και δεν μπορεί να έχει κομματικό χρώμα.
 
Ο ελληνικός τουρισμός για να αναπτυχθεί χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στη χάραξη και στην εφαρμογή πολιτικής, κάτι το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια με την εναλλαγή 48 διαφορετικών προσώπων στην πολιτική ηγεσία του ελληνικού τουρισμού, δεν επετεύχθη. Μία εθνική στρατηγική για την τουριστική ανάπτυξη, η οποία θα έχει την αποδοχή, όχι μόνο από τα δυο κόμματα εξουσίας, αλλά και από την πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων, μπορεί να διασφαλίσει για τον ελληνικό τουρισμό υψηλή ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο.
 
Ο ΣΕΤΕ και όλοι οι φορείς του τουρισμού εκφράζουν την ικανοποίησή τους για αυτή την εξέλιξη και δηλώνουν ότι θα συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο σε κάθε προσπάθεια στήριξης του τουρισμού και μέσω αυτού της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.