Αρχική Μουσεία Νέα Διαδραστική Δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους Σεισμοί, Τσουνάμι & μέτρα προστασίας...

Νέα Διαδραστική Δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους Σεισμοί, Τσουνάμι & μέτρα προστασίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Προσομείωση μεγάλου σεισμού, Μουσείο απολιθωμένου δάσους, ΛέσβουΠροσομοίωση του μεγάλου σεισμού της Ιαπωνίας και άλλων ισχυρών σεισμών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου.

«Σεισμοί, τσουνάμι & μέτρα προστασίας» είναι το θέμα της θερινής δραστηριότητας για μικρούς και μεγάλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι επισκέπτες του Απολιθωμένου Δάσους που θα επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι το Σίγρι της Λέσβου. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται για όλο τον Αύγουστο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Σεισμοί, τσουνάμι & μέτρα προστασίας» είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των σεισμών και επικεντρώνεται στην προετοιμασία και τα μέτρα προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.
Οι συμμετέχοντες γίνονται για λίγο «σεισμολόγοι», και  ανακαλύπτουν πληροφορίες για τους σεισμούς, μέσα από ποικίλα εργαλεία και δραστηριότητες με την καθοδήγηση των επιστημόνων του Μουσείου. Έννοιες όπως ρήγματα, τσουνάμι, ρευστοποίηση εδαφών, καθιζήσεις, καταπτώσεις γίνονται περισσότερο κατανοητές και τους γνωρίζουν τις συνέπειες των σεισμών που πολλές φορές είναι πιο καταστροφικές και από τους ίδιους τους σεισμούς.
Καινοτομία του προγράμματος είναι η βιωματική εμπειρία στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου. Οι συμμετέχοντες ζουν το μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας καθώς και άλλους ισχυρούς σεισμούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπως ο σεισμός της Κοζάνης, της Καλιφόρνιας, της Ταιβάν, του Ιράν που έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.
Η εμπειρία της σεισμικής κίνησης στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου φέρνει τους συμμετέχοντες σε επαφή με το φαινόμενο του σεισμού και βοηθά στην αποβολή του αισθήματος πανικού. Παράλληλα επιτρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη σωστής προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.