Αρχική Φεστιβάλ Η Πάφος λικνίζεται στους ρυθμούς της βαρκαρόλας

Η Πάφος λικνίζεται στους ρυθμούς της βαρκαρόλας

Paphos Aphrodite FestivalΣτους ρυθμούς της γνωστής βαρκαρόλας θα λικνιστεί η Πάφος κατά τη διάρκεια του 13ου Paphos Aphrodite Festival, αφού η όπερα που παρουσιάζεται φέτος, «Les Contes d’ Hoffmann» (Τα παραμύθια του Χόφμαν) του Jacques Offenbach, περιέχει μια από τις πιο διάσημες βαρκαρόλες. Το Εθνικό Θέατρο της Πράγας αναμένεται να εντυπωσιάσει τους θεατές με τις έξοχες ερμηνείες του, στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2011, με φόντο το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.
 
Μια από τις ιστορίες στα «Παραμύθια του Χόφμαν» μας μεταφέρει στη Βενετία. Ο Χόφμαν ατενίζει από το μπαλκόνι του Παλατιού το Μεγάλο Κανάλι. Kάτω από το μπαλκόνι στο κανάλι , αράζει μια γόνδολα στην οποία επιβαίνουν ο Νικλάους και η φανταχτερή εταίρα περιωπής Tζουλιέτα, τραγουδώντας την περίφημη μελωδία της βαρκαρόλας κι έτσι αρχίζει ο τρίτος εξιστορούμενος έρωτας.
 
Βαρκαρόλα σημαίνει τραγούδι εν πλω, σε μια βάρκα ή γόνδολα και είναι μια μουσική σύνθεση εμπνευσμένη από τα τραγούδια των γονδολιέρηδων της Βενετίας. Έχει λικνιστικό, βραδύ, απαλό και ρομαντικό ρυθμό και στόχος της είναι η απομίμηση του λικνίσματος της γόνδολας πάνω σε ήρεμα ή ελαφρά ταραγμένα νερά. Ενώ αρχικά σαν βαρκαρόλες  χαρακτηρίζονταν μόνο τα τραγούδια των Ιταλών βαρκάρηδων, συνεκδοχικά πήραν το όνομα αυτό όλες οι συνθέσεις σε αυτό το ρυθμό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτότυπη εκδοχή της βαρκαρόλας από τα «Παραμύθια του Χόφμαν» βρίσκεται στην όπερα «Οι Νεράιδες του Ρήνου» και στη συνέχεια εμφυτεύτηκε στα «Παραμύθια του Χόφμαν» , μέσω της οποίας έγινε ευρύτερα γνωστή.
 
Για προκρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με τα Γραφεία της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus στην Πάφο στο τηλέφωνο 26822218, στον παγκύπριο αριθμό χωρίς χρέωση 8000 8005 και στην ιστοσελίδα www.pafc.com.cy. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: €35, €50, €60 και €80.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.