Αρχική Πολιτισμός Η νέα ενότητα Avant Garde Theatre του Sani Festival με τα Καταλόγια

Η νέα ενότητα Avant Garde Theatre του Sani Festival με τα Καταλόγια

Τα Καταλόγια στο Sani Festival 2011Το πρώτο μέρος του εγχειρήματος πέτυχε και η νέα ενότητα του Sani Festival, Avant Garde Theatre, γεννήθηκε για να μείνει και να πειραματιστεί με νέα θεατρικά δεδομένα, να καλύψει ανάγκες ενός κοινού που αναζητά συνεχώς κάτι πιο ουσιαστικό και βαθύ, παράλληλα σύγχρονο και σίγουρα οικείο.
Ο καλλιτεχνικός συντονιστής της ενότητας Avant Garde Theatre Χρίστος Λύγκας σχεδίασε ένα πρόγραμμα με δυο παραστάσεις (η δεύτερη το Σκοτεινό Σπίτι παρουσιάζεται στις 11 και 12 Αυγούστου) οι οποίες στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν και διεγείρουν το ενδιαφέρον. Η πρώτη λοιπόν παράσταση τα Καταλόγια που παρουσιάστηκε στο Garden Theatre του Sani Resort στις 4 και 5 Αυγούστου έκανε και απέδειξε ακριβώς τα παραπάνω.
Η παράσταση αυτή του Θοδωρή Οικονομίδη έδωσε τη δυνατότητα για ένα αποτέλεσμα το οποίο συνδυάζει την ελληνική προφορική παράδοση με τη σύγχρονη εκδοχή ενός θεατρικού έργου. Την εκδοχή αυτή λοιπόν τίμησαν με την παρουσία τους Έλληνες και ξένοι επισκέπτες. Και ήταν σημαντική η συμμετοχή των ξένων επισκεπτών γιατί παρακολούθησαν την παράσταση με ιδιαίτερη προσοχή εξαιτίας της ιδιαίτερης σωματικής έκφρασης και κίνησης των ηθοποιών, των μασκών και των παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών που ήταν και αυτό που τους κέντρισε το ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.