Αρχική Ελλάδα Επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνο, στο πρόγραμμα Κοινωνικών ανταλλαγών...

Επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνο, στο πρόγραμμα Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας παιδιών με τον Δήμο της Λακατάμιας Κύπρου

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνο, στο πρόγραμμα  Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας παιδιώνΤην Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011, επέστρεψε η αποστολή που εκπροσώπησε την Κάλυμνο, στο πρόγραμμα  Κοινωνικών ανταλλαγών και φιλοξενίας παιδιών σε συνεργασία με τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λακατάμιας Κύπρου.
            Η αποστολή που αποτελείτο από είκοσι δύο παιδιά της Πέμπτης Τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, παρέμεινε για επτά ημέρες σε ξενοδοχειακό – κατασκηνωτικό κατάλυμα της περιοχής Αγρίδια Κύπρου μαζί με παιδιά από τον αδελφοποιημένο Δήμο της πόλης της Λακατάμιας και για δύο ημέρες φιλοξενήθηκαν στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λακατάμιας.
Η  άψογη φιλοξενία και η αρτιότητα του προγραμματισμού δημιούργησαν τις καταλληλότερες συνθήκες για την απόλυτη επίτευξη των στόχων αυτής της προσπάθειας μας.
            Η καθημερινή περιήγηση στην Μεγαλόνησο κατέστησε τα παιδιά πολύ καλούς γνώστες της γεωγραφίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου στο σύνολο της.
            Το μεγάλο χρονικό διάστημα της παραμονής και το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε όλα τα γεωγραφικά σημεία της Κύπρου αποτέλεσαν τον καλύτερο τρόπο μάθησης και γνώσης για τα παιδιά μας που λειτουργούσαν ως πρεσβευτές του ακριτικού μας νησιού, στην Κύπρο.
            Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινών δράσεων των αδελφοποιημένων Δήμων, πρωτεύοντα στόχο αποτελεί η κοινωνικοποίηση των παιδιών που συμμετέχουν μέσω της διεύρυνση του γνωστικού πεδίου τους. Με τη συχνή επικοινωνία και συναναστροφή με συνομήλικους τους και την παρακολούθηση από ειδικά κατηρτισμένο προσωπικό, εμβαθύνουν στην ουσιαστική διάσταση της αδελφοποίησης δύο λαών, τη συμπόρευση δύο Δήμων και την κοινή σκέψη των κατοίκων των δύο πόλεων μας.      
            Ως σήμερα, μέσω αυτής της δραστηριότητας, εκατοντάδες οικογενειών από την Κάλυμνο και την Κύπρο έχουν συνειδητοποιήσει την αξία, τη σημασία, την πραγματική δυναμική αυτής της σχέσης ανάμεσα σε κατοίκους ακριτικών περιοχών, ανάμεσα σε γεωγραφικούς χώρους που ιστορικά και διαχρονικά διαθέτουν κοινά βιώματα, κοινά ήθη και έθιμα, κοινή παράδοση.
            Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτρης Διακομιχάλης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα. Σεμίραμις Ψαρομπά με επιστολή τους ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Λακατάμιας Κον. Λουκά Ιατρού, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα στελέχη του Δήμου Λακατάμιας για την φιλοξενία και την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τα παιδιά κατά τη δεκαήμερη παραμονή τους στην Κύπρο.
            Τέλος, σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και με την ευγενική χορηγία της Οργανωτικής Επιτροπής SPECIAL OLYMPICS ATHENS 2011.
            Μεγάλη επίσης ήταν η συμβολή για την επιτυχία της αποστολής του Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Κασσαρα, του Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, του Κοινωνικού Λειτουργού του Δήμου Λακατάμιας Αντώνη Ονησίφορου, του επικεφαλής του κατασκηνωτικού προγράμματος Λακατάμιας Στέλιου Οδυσσέως, του οδηγού του Δήμου Λακατάμιας Σωτήρη Οδυσσέως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.