Αρχική Επικαιρότητα Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη του ΟΛΘ στο Α΄εξάμηνο

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη του ΟΛΘ στο Α΄εξάμηνο

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη του ΟΛΘ στο Α εξάμηνο 2011Στην αύξηση της διακίνησης Teu’s κατά 8,56% και στην ενίσχυση της διακίνησης γενικού συμβατικού φορτίου κατά 13,84% αποδίδεται από τη διοίκηση του ΟΛΘ η αύξηση κατά 6% του κύκλου εργασιών του οργανισμού το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 24,367 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, μείωση στα έσοδα παρουσίασαν οι λοιπές παροχές ΣΕΜΠΟ κατά 1,24% λόγω υποχώρησης των εσόδων από αποθήκευση containers και ψυγείων, τα έσοδα συμβατικού από φορτ/ση χύδην ξηρού φορτίου (-25,51%), φορτίων μεγάλης και μέσης απόδοσης καθώς και τα έσοδα του parking κατά 9,42%.

Εκτός από τον κύκλο εργασιών, σημαντική ήταν και η ενίσχυση των κερδών προ και μετά τους φόρους ως αποτέλεσμα και των χρηματοοικονομικών εσόδων, των μειώσεων των αμοιβών και εξόδων προσωπικού, καθώς και από τη μεγάλη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα προ φόρων την εξεταζόμενη περίοδο ενισχύθηκαν κατά 202,36% στα 6,248 εκατ. ευρώ, ενώ μετά από φόρους έφτασαν συνολικά στο ποσό των 4,909 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 498,60%.

Ισχυρή εμφανίζεται και η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας, με τον δείκτη γενικής ρευστότητας να διαμορφώνεται στο 6,38 έναντι 6,08 το 2010, ενώ ο δείκτης άμεσης (ταμειακής) ρευστότητας διαμορφώθηκε στο 5,67 έναντι 5,34 το 2010.

Πηγή Euro2day

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.