Αρχική Ναυτιλία Συνεργασία Hellenic Seaways με «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας»

Συνεργασία Hellenic Seaways με «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας»

Μεταφορά θαλάσσιας χελώνας στο Νήσος ΜύκονοςΜε αφορμή την επιτυχή επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς στην Αθήνα, θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο, η Hellenic Seaways και το «Αρχιπέλαγος» – Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, προχώρησαν σε συνεργασία.

Η χελώνα βρέθηκε να πλέει τραυματισμένη, φέροντας βαρύ τραύμα στο κεφάλι από προπέλα στην παραλία Ψιλή Άμμος στην περιοχή του Πυθαγορείου. Αμέσως, ειδοποιήθηκε η ομάδα Αρχιπέλαγος, προκειμένου να προσφέρει στην χελώνα τις πρώτες βοήθειες. Την επόμενη μέρα, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, η Hellenic Seaways με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ μετέφερε τη χελώνα στον Πειραιά, συνοδεία ερευνητή του Αρχιπελάγους στον Πειραιά, την οποία παρέδωσαν στα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Η Hellenic Seaways είναι ιδιαίτερα ευτυχής με τη νέα συνεργασία, καθώς διατίθεται να συμβάλλει στο σημαντικό έργο που προσφέρει το Αρχιπέλαγος, μια μη-κερδοσκοπική, μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση, που δραστηριοποιείται από το 1998 σε ένα διευρυμένο πεδίο δράσης, το οποίο καλύπτει το σύνολο των ελληνικών θαλασσών και σταδιακά επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Μεσογείου.

vΗ Hellenic Seaways, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει εθελοντικές δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα που αφορούν στην προστασία και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.