Αρχική Airlines News H Shenzhen Airlines έγινε δεκτή ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance

H Shenzhen Airlines έγινε δεκτή ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance

Shenzhen AirlinesΗ Star Alliance, το δίκτυο που συνδέει τον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της να δεχθεί την Shenzhen Airlines ως μελλοντικό μέλος της Συμμαχίας.

Ο κύριος Jaan Albrecht, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: «Κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ξεκινά σήμερα επισήμως η διαδικασία ενσωμάτωσης της Shenzhen Airlines στο δίκτυό μας. Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, η Star Alliance θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να αυξήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της στην ηπειρωτική Κίνα και τις γειτονικές χώρες».

Η προσθήκη της Shenzhen Airlines στη Συμμαχία αποτελεί μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με στόχο την επέκταση του δικτύου της Star Alliance στις αναπτυσσόμενες αγορές, προσφέροντας έτσι στον διεθνή ταξιδιώτη βέλτιστες επιλογές πτήσεων. Όσον αφορά την Κίνα, τα θεμέλια της στρατηγικής αυτής έχουν τεθεί εδώ και πολλά χρόνια, από τις εταιρείες-μέλη της που εξυπηρετούν επιτυχώς τη συγκεκριμένη αγορά εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ως εκ τούτου, η Συμμαχία καλωσόρισε στην «οικογένεια» την Air China, τον Δεκέμβριο του 2007.

Ο κύριος Albrecht πρόσθεσε: «Η Shenzhen Airlines είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Κίνα, με έδρα λειτουργίας της το πέμπτο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Σε συνδυασμό με την Air China, αυξάνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους επιβάτες, ειδικά στη Νότια Κίνα».
 
Με τη μελλοντική ένταξή της στη Star Alliance, η Shenzhen Airlines θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο, όπως και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση και αναγνώριση, μέσω των προγραμμάτων συχνών επιβατών των εταιριών-μελών της Συμμαχίας.
Ο κύριος Feng Gang, Πρόεδρος της Shenzhen Airlines, δήλωσε: «Η ένταξη της Shenzhen Airlines στο δίκτυο της Star Alliance θα βοηθήσει την εταιρεία να υλοποιήσει την επιδίωξή της να αξιοποιήσει περαιτέρω τη φήμη της ως εθνικός αερομεταφορέας, ενώ παράλληλα θα υλοποιήσει τον στρατηγικό της στόχο καθιέρωσής της ως ισχυρό brand στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, και όχι μόνο».

Οι ομάδες εργασίας από τη Shenzhen Airlines και τη Star Alliance που θα αναλάβουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα που είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρωθεί προτού να μπορεί να ενταχθεί μια αεροπορική εταιρεία στο δίκτυο της Star Alliance. Στη διαδικασία αυτή θα προσφέρει τη βοήθειά της και η Air China.

Ο κύριος Kong Dong, Πρόεδρος της Air China, δήλωσε: «Ως ο αερομεταφορέας-σύμβουλος της Shenzhen Airlines, η Air China θα παρέχει την πλήρη υποστήριξη και βοήθειά της για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση της Shenzhen Airlines στο δίκτυο της Star Alliance μέχρι το τέλος του 2012. Επιπροσθέτως, η Air China και η Shenzhen Airlines θα συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες της Συμμαχίας, ενώ θα συνεργάζονται στενά με όλες τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη του δικτύου, με σκοπό να διασφαλίζεται μια αμοιβαία επωφελής σύμπραξη».

Η Shenzhen Airlines θα προσθέσει στο δίκτυο της Star Alliance πέντε νέους προορισμούς στην Κίνα: Juzhou (Επαρχία Ζεγιάνγκ), Linyi, Qinhuangdao, Shijiazhuang, και Zhoushan. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance θα αποτελείται τότε από 32 αερομεταφορείς (τους 27 τωρινούς συν πέντε μελλοντικά μέλη), δίνοντας στο επιβατικό κοινό την ευκαιρία να επιλέξει μεταξύ 23.000 καθημερινών πτήσεων σε 1.315 προορισμούς, σε 190 χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.