Αρχική Culture Τα Οικολογήματα στη Ρόδο

Τα Οικολογήματα στη Ρόδο

Μια παράσταση κουκλοθεάτρου αποτελούμενη από τρείς  ιστορίες από την ομάδα Κοκου-Μουκλό.
«Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί»
«Παιδιά εν δράση»
«Η μικρή γοργόνα πώς να ζήσει στο σκουπιδονήσι» Βασισμένη σε παραμύθια του Βαγγέλη Ηλιόπουλου  
σε μουσική του Κώστα Θωμαΐδη, διασκευή για πιάνο  Δέσποινα Σαλκιτζόγλου
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα
Μέσα από την μικτή τεχνική θεάτρου και κουκλοθεάτρου με την οποία έχουμε  δημιουργήσει την συγκεκριμένη παράσταση, τα παιδιά παρακολουθούν τρείς μικρές ιστορίες που κοινό άξονα έχουν την κατανόηση θεμάτων που αφορούν την  ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος .
Μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου τα παιδιά θεατές ανακαλύπτουν με διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό  τρόπο πως βιώνουν την στάση των ανθρώπων  απέναντι στην φύση τα ζώα, τα δέντρα, τα πλάσματα του δάσους και της θάλασσας.
Οι κούκλες που πάντα καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά να ταυτιστούν μαζί τους τα παρασύρουν , τα αφυπνίζουν και τα καλούν να λάβουν δράση για να βοηθήσουν τον πλανήτη.  Η παράσταση στόχο έχει να μην αφήνει τα παιδιά απλούς θεατές, τα καλεί να συμμετέχουν με την γνώμη τους και τις αντιδράσεις τους και τα την διάρκεια της εξέλιξης των παραμυθιών.
Από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου θα βρίσκεται στη Ρόδο το Θέατρο Κούκλας από την Αθήνα με μία παράσταση που αποτελείται από 3 διαφορετικές ιστορίες κάτω από το γενικό τίτλο “Παιδιά εν δράση” ή “Οικολογήματα” και η τεχνική της είναι κουκλοθέατρο με θέατρο.
Σε αρκετά σημεία οι εμψυχωτές ξεσηκώνουν τα παιδιά και τα βάζουν να πάρουν μέρος στην ιστορία. Είναι μια διαδραστική κωμωδία όπου τα παιδιά συμμετέχουν με παντομίμα και κινητικά παιχνίδια.
Γίνονται ειδικές τιμές για τα πρωινά στα ξενοδοχεία.
Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2241074405 ή στο 6972178603 ή στο email: anna@poeessa.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.