Αρχική Culture Οι Hindi Zahra, De Temps Antan και !DelaDap στο Sani Festival 2011

Οι Hindi Zahra, De Temps Antan και !DelaDap στο Sani Festival 2011

Zahra HindiΉχοι, χρώματα, μουσική, ατμόσφαιρα και δυνατό συναίσθημα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά μια ενότητας αγαπημένης για το κοινό, ενότητας που κάθε χρόνο επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.
Στον έκτο χρόνο της διοργάνωσής της η ενότητα Sounds of the World αποτελεί πια μία από τις πιο έγκυρες και ενημερωμένες διοργανώσεις έθνικ μουσικής στην Ευρώπη. ‘’Οι πρωτοβουλίες τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνονται ως θετικές’’ σημειώνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη και συνεχίζει ‘’το ρίσκο επιβραβεύεται αφού η σιγουριά των ηχηρών ονομάτων -που μας τιμούν κατά τα άλλα με την αποδοχή τους να φιλοξενηθούν στο φεστιβάλ- δεν είναι πάντα και μόνο το ζητούμενο. Η δυναμική των ανερχόμενων καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει βρει ανταπόκριση στο εξωτερικό ωστόσο χωρίς να έχει βρει γόνιμο έδαφος για να παρουσιαστεί στην Ελλάδα είναι κατ’εμέ η μεγάλη πρόκληση’’.
Έτσι, φέτος το φεστιβάλ καλωσορίζει στον Λόφο της Σάνης την Μαροκινή τραγουδίστρια Hindi Zahra (22/7), την αισθησιακή ερμηνεύτρια της soul-folk-jazz που θεωρείται διάδοχος της Billie Holiday η οποία θα δώσει μία από τις πιο εκρηκτικές συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, όπως και το εκρηκτικό γκρουπ από το Κεμπέκ De Temps Antan (23/7) οι οποίοι θα ξεσηκώσουν με τη μουσική τους και θα παρασύρουν το κοινό σε μία ατμόσφαιρα χαράς και θετικής διάθεσης. Αυτό σκοπεύουν να κάνουν και οι !DelaDap οι οποίοι θα μεταφέρουν στη σκηνή του Sani Festival την ατμόσφαιρα των βιενέζικων club με μουσικές που συνδυάζουν ηλεκτρονικούς ήχους, παράδοση και new gypsy.
Καλλιτεχνική  Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. – International Festivals and Events Association Europe)

Βιογραφικά Καλλιτεχνών
HINDI ZAHRA, 22/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Θεωρείται η «νέα Billy Holiday» και όλοι μιλούν για μια φωνή η οποία αναδύεται σαν το πιο ακριβό μετάξι, απαλή, με συναίσθημα, πάθος και δύναμη. Η Μαροκινή στην καταγωγή Hindi Zahra είναι μια από τις πλέον μελωδικές παρουσίες στη μουσική βιομηχανία, όπου κυριαρχεί από το 2005 οπότε συνέθεσε τα δυο συγκλονιστικά άλμπουμ που την έφεραν στην κορυφή – «Our Soul» και «Beautiful Tango».  Η Zahra, με την κιθάρα της τραγουδάει και συνθέτει  τζαζ τόνους που φέρνουν σε τσιγγάνικες αναφορές, μαζί με μια δόση μπλουζ. Υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τους ανθρώπους, έχει δόσεις γλυκιάς μελαγχολίας, σέβεται τις τζαζ παραδόσεις, όμως παράλληλα τολμά να επενδύσει σε καινούργιες νότες που την πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα.
DE TEMPS ANTAN, 23/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Το να πει κανείς ότι οι De Temps Antan είναι ένα εκπληκτικό γκρουπ της παραδοσιακής μουσικής του Κεμπέκ, αποδίδει μέρος μόνο της αλήθειας. Γιατί και τα τρία μέλη του, οι Andre Brunet (βιολί/φωνή), Pierre-Luc Dupuis (ακορνεόν), και Eric Beaudry (κιθάρα/φωνή), υπήρξαν προβεβλημένα μέλη της περίφημης folk μπάντας La Bottine Souriante, με την οποία περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο. Εμπειρία και ενέργεια που διοχέτευσαν στο δικό τους σχήμα, αποδίδοντας με εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους ήχους αυτού του ιδιαίτερου Γαλλο-καναδέζικου μουσικού ιδιώματος, και επικοινωνώντας το με μοναδικό τρόπο στο κοινό της νεότερης γενιάς. Ο ήχος τους βασίζεται σε μουσικές φόρμες που συναντώνται μόνο στον Γαλλικό Καναδά, ενώ η αριστοτεχνική μείξη των οργάνων -από βιολί και ακορντεόν μέχρι μπουζούκι- προσδίδει αυτήν τη μοναδική ενέργεια που κάνει το σχήμα τόσο εξαιρετικά ενδιαφέρον.
!DELA DAP, 24/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Ο κόσμος των !Dela Dap μοιάζει με ουτοπία. Σ’ αυτόν ζει ένας μουσικός μάγος, ο οποίος συνδυάζει υπέροχα την ηλεκτρονική μουσική με τους ήχους των σύγχρονων club της Βιέννης, το ρομαντισμό με τη συναισθηματική ανεπάρκεια και την πολυπολιτισμικότητα του κόσμου που ζούμε. Το συγκρότημα, θέλοντας να ενώσει αυτούς τους δυο κόσμους, συνθέτει μουσική που απελευθερώνει και εμπνέει. Αποτέλεσμα, νότες  που αναδίδουν συναισθήματα μελαγχολίας, πόνου, έρωτα και ομορφιάς, και ήχοι που υπογραμμίζουν μια νέα μουσική πραγματικότητα, αυτή για την οποία είναι γνωστοί οι !Dela Dap ως εκφραστές  του «Urban Gypsy Sound» ή αλλιώς «Nu-Gypsy».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.