Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Ενημέρωση Προέδρου ΞΕΕ στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για την τουριστική κατοικία

Ενημέρωση Προέδρου ΞΕΕ στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για την τουριστική κατοικία

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΤις παρατηρήσεις του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης,  κατά την διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής οικονομικών της Βουλής επί του σχεδίου νόμου «Προώθηση τουριστικών επενδύσεων, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και άλλες διατάξεις της τουριστικής νομοθεσίας».
Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί στο νόμο σημαντικό τμήμα του ξενοδοχείου στο οποίο θα αναπτυχθεί η τουριστική κατοικία θα λειτουργεί σε 12 μηνη βάση και θα εξασφαλισθεί η αυτονομία της λειτουργίας των τουριστικών κατοικιών καθώς και ένα μέρος των εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής.
Η αντιμετώπιση της χωροθέτησης των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων πρέπει να είναι ενιαία για όλα τα γήπεδα είτε είναι στη νησιωτική χώρα είτε στην ηπειρωτική.
Κρίνεται υπερβολική έως καταχρηστική η αύξηση του ποσοστού ανάπτυξης της τουριστικής κατοικίας στο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ποσοστό 40% και 60% των προς πώληση ή μίσθωση τουριστικών κατοικιών στην περίπτωση που ο συντελεστής δόμησης δεν υπερβεί το 0,10 και 0,05 αντιστοίχως.
Παράλληλα τόνισε  ότι θα πρέπει να εισαχθεί στον νόμο δικλείδα που δεν θα επιτρέπει τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, που θα χωροθετηθούν και δημιουργηθούν στα νησιά, να υπερβαίνουν το 2% του συνόλου της επιφάνειας του κάθε νησιού

Ο κ. Τσακίρης δέχθηκε ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή βουλευτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.