Αρχική Culture “ΑΛΑΤΙ – ο λευκός θησαυρός” στην Κυπαρισσία, 23 Ιουλίου με 9 Αυγούστου...

“ΑΛΑΤΙ – ο λευκός θησαυρός” στην Κυπαρισσία, 23 Ιουλίου με 9 Αυγούστου 2011

Αλάτι ο λευκός θησαυρόςΜια  πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση οργανώνεται στην Κυπαρισσία με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής  εταιρίας Πρόγραμμα  για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.
Αλάτι, ο λευκός θησαυρός  είναι η καταπληκτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου  από το Κέντρο Λόγου και  Τέχνης ‘’ΔΙΕΞΟΔΟΣ΄΄ με 8.500 χιλιάδες επισκέπτες με θέματα όπως  το αλάτι στον κόσμο και την Ελλάδα, οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στη διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια οικονομία, στην τέχνη, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Αλάτια σε όλα τα χρώματα, μηχανήματα και παραδοσιακά εργαλεία, κατασκευές από αλάτι, καλλιτεχνικές αναπαραγωγές, ιστορικές φωτογραφίες και έγγραφα, πίνακες ζωγραφικής και μια μεγάλη συλλογή από αλατιέρες που χρονολογούνται από τον 19ο  αιώνα μέχρι τις μέρες μας είναι μερικά από τα εκθέματα που θα δει και θα απολαύσει ο επισκέπτης.
Με στόχο πάντα την προβολή της Παλιάς Πόλης και την προσέλκυση ντόπιων και ξένων να  την επισκεφθούν,  ανεβαίνοντας τα υπέροχα καλντερίμια της,  το Πρόγραμμα και η πρόεδρός του Τζίμα Ιμιρζιάδη οργανώνουν την έκθεση για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Μεσολόγγι, στο Λαογραφικό Μουσείο ‘’Κωστής Παλαμάς» στη πλατεία  του κάστρου.
Tα εγκαίνια  της έκθεσης, θα γίνουν το Σάββατο στις 23 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ με την παρουσία του Δημάρχου και των αντιδημάρχων Κυπαρισσίας, του δημάρχου Μεσολογγίου, του προέδρου και ιδρυτή της ΔΙΕΞΟΔΟΥ κυρίου Ν.Κορδόση και της κυρίας Κορδόση , των χορηγών και πλήθους καλεσμένων.
Ένα μικρό πωλητήριο με αλάτια από όλο τον κόσμο και αντικείμενα από αλάτι θα λειτουργεί παράλληλα με την έκθεση χάρις στις χορηγίες για την ενίσχυση του έργου του Προγράμματος.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 24 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου 11.00-13.00 και 19.00-23.00 με ελεύθερη είσοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.