Αρχική Festival See The Music στο Μουσείο Μπενάκη

See The Music στο Μουσείο Μπενάκη

see the musicΤο «See The Music» επιχειρεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα να φέρει κοντά δύο φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους –τον κόσμο των ακουόντων και αυτό των Κωφών– διοργανώνοντας μία συναυλία για ανθρώπους που χρησιμοποιούν διαφορετική γλώσσα, αλλά έχουν κοινή αγάπη για τη μουσική.
Την αυλαία του See The Music, ανοίγει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Κ. Βήτα, παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του μέσα από την πολυετή πορεία του στους δρόμους της μουσικής και της ποίησης. Ταυτόχρονα στη σκηνή θα βρίσκεται η Σοφία Ρομπόλη, επαγγελματίας διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η οποία θα αποδίδει σε ζωντανό χρόνο τη μουσική και τους στίχους του στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενώ ηθοποιοί του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος θα πλαισιώσουν τη διερμηνεία, δημιουργώντας μέσω της κίνησης και της έκφρασής τους «μουσικές» εικόνες, μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο στο κοινό τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία υποβάλλουν τον ακροατή η μουσική και οι στίχοι του Κ. Βήτα.
Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί ο διεθνώς καταξιωμένος Κωφός hip-hop μουσικός από τη Φινλανδία Signmark, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο άλμπουμ, παγκόσμιες περιοδείες και το βραβείο «Outstanding Young Person of the World» (2009). Ο Signmark «τραγουδά» το στίχο στην Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα, ενώ μαζί του βρίσκεται πάντα ο hip-hop μουσικός Brandon –ως φωνή του Signmark–, ερμηνεύοντας τους στίχους για το κοινό που ακούει.
Το αποτέλεσμα… ένα μοναδικό, πρωτοποριακό οπτικοακουστικό σόου!
Το τέλος της βραδιάς αποτελεί ακόμα μία έκπληξη, καθώς η ομάδα Quilombo, με μία 12μελή μπάντα κρουστών, αναμειγνύεται με το κοινό και δίνει το ρυθμό για το απόλυτο εορταστικό φινάλε του «See The Music»!
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ), τον επίσημα αναγνωρισμένο κοινωνικό εταίρο της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα Κωφών και Βαρήκοων ατόμων, σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας της ΟΜΚΕ και με τη χορηγία της Cosmote.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
ΚYΡΙΑΚΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (Κτήριο οδού Πειραιώς)
Είσοδος Ελεύθερη
Οι πόρτες ανοίγουν: 20.30
Κ. Βήτα στη σκηνή: 21.45
Signmark στη σκηνή: 22.30
Σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης του κοινού θα βρίσκονται διερμηνείς της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.