Αρχική Airlines News AEGEAN 25% αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού τον Μάϊο

AEGEAN 25% αύξηση της επιβατικής κίνησης εξωτερικού τον Μάϊο

aegean airΠαρά την  δύσκολη συγκυρία η AEGEAN  επενδύει,  αναπτύσσεται, στηρίζοντας και προσθέτοντας σημαντικά  στη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα συνολικά στοιχεία των ελληνικών αεροδρομίων δίνουν αύξηση 4.8%  για το σύνολο των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα όλων των αεροπορικών εταιρειών, η κίνηση της AEGEAN σε επιβάτες διεθνών πτήσεων, σε όλο της το δίκτυο, αυξήθηκε κατά 25%,  συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.  Είναι επίσης σημαντικό ότι αντίστοιχη είναι και η δυναμική ανάπτυξης του Ιουνίου που προϊδεάζει θετικά για το σύνολο της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα τον μήνα Μάιο, μεταφέρθηκαν 316.066 επιβάτες εξωτερικού από 252,729 τον αντίστοιχο μήνα του 2010, ενώ η συνολική κίνηση του μήνα μαζί με του εσωτερικού διαμορφώθηκε στους 590.196 επιβάτες.
Η ανάπτυξη αυτή είναι απόρροια της ωρίμανσης της παρουσίας της AEGEAN με επιπλέον προορισμούς και συχνότητες, σε «παραδοσιακές» τουριστικές αγορές του εξωτερικού, με κύριες την Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία αλλά και της σημαντικής επένδυσης που γίνεται σε νέες αγορές όπως η Ρωσία και το Ισραήλ.

Χαρακτηριστικό της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της έμφασης που δίνει στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι ότι η αύξηση της κίνησης αυτής προέρχεται σε σημαντικό βαθμό από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Συγκεκριμένα σε κίνηση εξωτερικού τον μήνα Μάιο, η AEGEAN στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει αύξηση 19%, στο Ηράκλειο 17% ενώ στη Ρόδο 70%. Ακόμη και στην Αθήνα όπου παρουσιάζεται μικρή μείωση διεθνών αφίξεων τον Μάιο βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων, η AEGEAN παρουσίασε αύξηση 21%.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN,  δήλωσε: Η AEGEAN είναι μία από τις εταιρείες της χώρας μας που έχει την δύναμη και την θέληση να αναλάβει το ρίσκο της ανάπτυξης παρά την κρίση και τις δυσκολίες του περιβάλλοντος. Φυσικά ανάπτυξη σημαίνει εξωστρέφεια και επένδυση στον ελληνικό τουρισμό.  Επενδύουμε σε περισσότερες πτήσεις, προς περισσότερους προορισμούς εξωτερικού, συχνά πλέον και με άμεσες συνδέσεις μεγάλων προορισμών του εξωτερικού προς περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εξυπηρετήσουμε την δραστηριότητα τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων, βασίζουμε πλέον το 50% του στόλου μας το καλοκαίρι του 2011 σε αεροδρόμια εκτός Αθήνας, όπως το Ηράκλειο, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και την Κέρκυρα. Παράλληλα επενδύουμε και στις υποδομές που είναι απαραίτητες για την ποιότητα όπως το καινούργιο lounge της Θεσσαλονίκης.  Ο στόχος των 3,5 εκατομμυρίων επιβατών στο δίκτυο εξωτερικού δείχνει πλέον εφικτός».
Υπενθυμίζεται ότι με το πρόγραμμα του καλοκαιριού του 2011 η AEGEAN μεγάλωσε σημαντικά το δίκτυό της με νέες πτήσεις σε προορισμούς της Ρωσίας, της Ιταλίας και του Ισραήλ αλλά και περισσότερες συχνότητες στις αγορές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.  Παράλληλα εγκαινίασε τις συνδέσεις σημαντικών αγορών εξωτερικού όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Λάρνακα, δημιουργώντας περισσότερες άμεσες άρα και ποιοτικότερες συνδέσεις. Με το πρόγραμμα του Καλοκαιριού του 2011 πραγματοποιεί πλέον 35 δρομολόγια εξωτερικού και 24 δρομολόγια εσωτερικού στο δίκτυο των τακτικών της πτήσεων.  Μαζί με τα δρομολόγια ναυλωμένων πτήσεων σε συνεργασία με Tour Operators, η εταιρεία καλύπτει πλέον 121 δρομολόγια εκ των οποίων 97 διεθνή δρομολόγια συνδέοντας άμεσα 9 Ελληνικές πόλεις (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα, Κω, Σκιάθο, Καλαμάτα και Αθήνα) με 50 και πλέον διαφορετικά αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.