Αρχική General Ο Κουβανός υφυπουργός απένειμε, το Μετάλλιο της Φιλίας στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Κουβανός υφυπουργός απένειμε, το Μετάλλιο της Φιλίας στον Μίκη Θεοδωράκη

Ροντρίγκεζ ΜπαρέραΟ Υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας, κύριος Νταγκομπέρτο Ροντρίγκεζ Μπαρέρα, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελληνική Δημοκρατία την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο ομόλογος του, κύριος Σπύρος Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στην Αβάνα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.
Ο Κουβανός Υφυπουργός είχε επίσημες συνομιλίες με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κύριο Σπύρο Κουβέλη, με τους οποίους επανεξετάστηκε η θετική πορεία των διμερών σχέσεων.
Ο Κουβανός Υφυπουργός αναγνώρισε το σημαντικό βήμα που έγινε από τις δύο κυβερνήσεις, που τον Δεκέμβριο του 2010 υπέγραψαν Κοινή Πολιτική Δήλωση που επέτρεψε να επαναληφθεί η επίσημη διμερής συνεργασία, πάνω στη βάση του σεβασμού των αρχών που κατοχυρώνονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να αξιολογήσουν θετικούς τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και επανέλαβαν την κοινή επιθυμία να συνεχίσουν να εργάζονται για την προώθηση της διαδικασίας προς την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κούβα.
Στις συναντήσεις αυτές δηλώθηκε το ενδιαφέρον των δύο κυβερνήσεων για την επέκταση των διμερών σχέσεων τόσο στον πολιτικό, όσο και τον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Ο Κουβανός Υφυπουργός ανέφερε τα αποτελέσματα του πρόσφατου 6ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν με στόχο την αναβάθμιση σοσιαλιστικού συστήματος του νησιού.
Ο κύριος Ροντρίγκεζ έγινε δεκτός από τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, κύριο Γρηγόρη Νιώτη, και μέλη του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με την Κούβα. Κατά την συνάντηση οι βουλευτές έστειλαν μήνυμα φιλίας και στήριξης στον κουβανικό λαό και την Επανάσταση.
Σημαντική στιγμή της επίσκεψης ήταν η απλή αλλά πολύ εγκάρδια τελετή κατά την οποία ο Κουβανός υφυπουργός απένειμε, με απόφαση του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κούβας, το Μετάλλιο της Φιλίας στον διακεκριμένο μουσικό Μίκη Θεοδωράκη, ως δίκαιη αναγνώριση της σταθερής φιλίας του για περισσότερο από 50 χρόνια με την Κούβα και την αποφασιστική στήριξη της υπόθεσης της απελευθέρωσης των Πέντε Ηρώων, αγωνιστών κατά της τρομοκρατίας, που εκτίουν μακρόχρονες και άδικες καταδίκες σε αμερικάνικες φυλακές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.