Αρχική Airlines News AEGEAN: Περιορισμός ζημιών, παρά την αύξηση των καυσίμων το πρώτο τρίμηνο του...

AEGEAN: Περιορισμός ζημιών, παρά την αύξηση των καυσίμων το πρώτο τρίμηνο του 2011

aegeanAirlinesLogoΤο πρώτο τρίμηνο του 2011 οι πωλήσεις της ΑEGEAN ανήλθαν σε €105,8 εκ., παρουσιάζοντας μείωση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Το καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους €18 εκ., σημαντικά βελτιωμένο από το 2010 που ήταν αρνητικό κατά €32,8 εκ. Αντίστοιχα, το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους βελτιώθηκε σε €16,3 εκ. ζημιές, από ζημιές ύψους €25,6 εκ. το 2010. Σημειώνεται ότι το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου είναι το ασθενέστερο του έτους, για όλες τις αεροπορικές εταιρείες και παρουσιάζει κατά κανόνα αρνητικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 η κάμψη της ζήτησης στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου κατά περίπου 40% από το αντίστοιχο διάστημα του 2010,  συνέχισαν να αποτελούν τις σημαντικότερες προκλήσεις για την Εταιρεία. Παρόλα αυτά, οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ο περιορισμός της χωρητικότητας τους χειμερινούς μήνες, είχαν σαν αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, εκτός καυσίμων, κατά 13%, και αποτέλεσαν τον κυριότερο παράγοντα περιορισμού του ζημιογόνου αποτελέσματος.

Η Εταιρεία μετέφερε 1,14 εκ. επιβάτες το πρώτο τρίμηνο, 15% λιγότερους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, πραγματοποιώντας 18% λιγότερες πτήσεις. Στο δίκτυο εξωτερικού, η AEGEAN μετέφερε 530 χιλ. επιβάτες (-12%) ενώ 614 χιλ. ταξίδεψαν στο εσωτερικό δίκτυο (-18%). Σημειώνεται, ότι η οικονομική κρίση και ο κατά ανάγκη περιορισμός του αριθμού των πτήσεων της Εταιρείας επέδρασαν κυρίως από τον Απρίλιο/Μάιο του 2010, δηλαδή από το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
« Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ποιότητα και παραγωγικότητα, με νέα συστήματα και υπηρεσίες, έχοντας να αντιμετωπίσουμε τόσο την άνοδο της τιμής του πετρελαίου όσο και την χαμηλή αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που τον χειμώνα επηρεάζει σημαντικά και την κίνηση των προορισμών του εξωτερικού.
Από τον Απρίλιο/Μάιο του 2011, η εικόνα του δικτύου και του στόλου μας αλλάζει. Λειτουργούμε πλέον για πρώτη φορά με έναν ομοιογενή στόλο 29 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus Α320. Ενισχύουμε ιδιαίτερα την παρουσία μας σε αγορές εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισραήλ, καθώς και την νέα αγορά της Ρωσίας, πετώντας από την Αθήνα αλλά και από την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Λάρνακα. Για το 2011 συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια και τον τουρισμό παρά την κρίση, κρατώντας φυσικά ισχυρή την παρουσία μας στο εσωτερικό. Παράλληλα, διαχειριζόμαστε το κόστος, διατηρούμε ισχυρά τα ταμειακά αποθέματα αλλά και την απαραίτητη ευελιξία στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ».

Τη θερινή περίοδο του 2011, η Εταιρεία εντάσσει νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μόσχα, Μπολόνια, ενισχύει τις συχνότητες για Λονδίνο/Heathrow, Ρώμη, Παρίσι/CDG,  Βρυξέλλες, Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά νέα δρομολόγια προς Μόσχα, Παρίσι και Τελ Αβίβ, ενώ από το Ηράκλειο εγκαινιάζει πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι. Παράλληλα, ενισχύει σημαντικά τη δραστηριότητά της από την Κύπρο με πτήσεις προς Λονδίνο, Παρίσι και 6 επιπλέον ελληνικούς προορισμούς. Με τις προσθήκες αυτές, η AEGEAN φτάνει πλέον τα 35 δρομολόγια εξωτερικού και τα 24 δρομολόγια εσωτερικού, χωρίς να υπολογίζεται ο σημαντικός αριθμός επιπλέον προορισμών σε εξαιρετικά σημαντικές αγορές που καλύπτονται στην αγορά των ναυλωμένων πτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.