Αρχική Cruises Aυξήθηκαν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και επιβατών Κρουαζιέρας στον Πειραιά

Aυξήθηκαν οι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων και επιβατών Κρουαζιέρας στον Πειραιά

12ο Σαλονι Επαγγελματικών Σκαφών ΑναψυχήςΜε αφορμή το ετήσιο Σαλόνι Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, στου οποίου τα εγκαίνια στον Πόρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσιάστηκαν στους ξένους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες τα στοιχεία Διακίνησης Κρουαζιέρας τριμήνου (Ιανουάριος- Μάρτιος 2011), τα οποία είναι θετικά για το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τριμήνου 2011 του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σε σχέση με τα στοιχεία του 2010:
1. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν κατά 5,1 %
2. Οι αφίξεις επιβατών αυξήθηκαν κατά 58,1% εκ των οποίων οι επιβάτες transit κατά 72,9% (από 80.808 το 2010 σε 139.692 το 2011).
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης : «Τα στοιχεία του α’ τριμήνου δικαιώνουν τις προβλέψεις μας, ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να υπάρχει ανάκαμψη στο συγκεκριμένο χώρο. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., όπως τόνισα και στο Συνέδριο της «Ένωσης Λιμένων Ευρώπης» (ESPO) στην Κύπρο με βάση το επενδυτικό του πρόγραμμα 2011-2015 θα καταστεί το λιμάνι-κόμβος (hub) για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο θαλάσσιος τουρισμός, τον οποίο ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. υπηρετεί με σημαντικά εκσυγχρονιστικά μέτρα και δαπάνες, θα φέρει σημαντικούς καρπούς και για τον Πειραιά και για την χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.