Αρχική General Το στρατηγικό σχέδιο του Δημάρχου Αθηναίων για τον τουρισμό της Αθήνας

Το στρατηγικό σχέδιο του Δημάρχου Αθηναίων για τον τουρισμό της Αθήνας

Το στρατηγικό σχέδιο του Δημάρχου Αθηναίων για τον τουρισμό της Αθήνας
Από αριστερά, ο κ. Αλέξης Γαληνός, Δ/νων Σύμβουλος ΕΤΟΑΑ, ο κ. Γιώργος Μπρούλιας, Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΑ και πρόεδρος ΕΤΟΑΑ ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος Πρόεδρος του ΕΟΤ, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. ο Δήμαρχος Αθηναίος κύριος Γιώργος Καμίνης, η κα Μάγια Τσόκλη Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ η κα Κωνσταντίνα Μπέη Γενική Γραμματέας Τουρισμού και ο κύριος Γιάννης Ρέτσος πρόεδρος ΠΟΞ.

Το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό της Αθήνας για την περίοδο 2011 – 2012, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών ανάπτυξης της πόλης που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, στο ξενοδοχείο Electra Palace Hotel.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, η Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Κωνσταντίνα Μπέη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Νίκος Κανελλόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κύριος Νικόλαος Αμανατίδης.
Η κα Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε συνοπτικά στα προβλήματα που εμποδίζουν την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και έθεσε ως στόχο την έξοδο από τη σημερινή παρακμή και τη μετατροπή της σε σύγχρονο, ανταγωνιστικό τουριστικό πόλο έλξης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων σε δύο άξονες δράσης, πρώτον την αποκατάσταση της ασφάλειας, με άμεση εφαρμογή μέτρων για την πάταξη της ανομίας και τον περιορισμό της υπό έξαρση εγκληματικότητας.
Δεύτερος άξονας, η ενεργοποίηση της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στην Αθήνα, όπως είναι ο συνεδριακός τουρισμός και το city break.
Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του ΥΠΠΟΤ κα Κ. Μπέη, από την πλευρά της, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για το Υπουργείο η ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού city break, τουρισμού αναψυχής και συνεδρίων και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη συνδρομή της Πολιτείας θα επιτευχθεί η βελτίωση των συνθηκών στην πόλη και η υγιής ανάπτυξή της. Ειδικά για το θέμα του Τάε Κβο Ντο και της μετατροπής του σε Συνεδριακό Κέντρο, ανέφερε ότι δόθηκε μία νέα παράταση στις προθεσμίες του σχετικού διαγωνισμού, προκειμένου να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ν. Κανελλόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα, με τη συνεργασία και τις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, του ΥΠΠΟΤ, του ΕΟΤ και των φορέων της αγοράς θα καταφέρει να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή τουριστική αγορά και ειδικά στην Ευρώπη, όπου προσφέρει ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με εξαιρετικές υποδομές.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αμανατίδης, μετέφερε την αμέριστη συμπαράσταση και πρόθεση στήριξης των προσπαθειών του Δήμου Αθηναίων και της ΕΤΟΑΑ για την τουριστική ανάδειξη της πόλης, του Περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρού και ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει στενότερη συνεργασία ως προς το σχεδιασμό τουριστικών δράσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ανοίγοντας την εκδήλωση,  τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι «η ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μέσα από την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της αποτελεί βασική στρατηγική προτεραιότητα, διέξοδο στη παρούσα δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία και ταυτόχρονα μονόδρομο για την πολιτισμική και αναπτυξιακή ανάταση της Αθήνας. Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος Αθηναίων πιστεύουμε στο τουριστικό προϊόν της πόλης, γνωρίζουμε την έμμεση και άμεση συμβολή του τουριστικού τομέα στην τοπική οικονομία, έχουμε καταγράψει τα προβλήματα και διαθέτουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών μας».
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και έχοντας αναλάβει μια σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε τη σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής για τον Τουρισμό της Αθήνας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και όλων των κλαδικών φορέων του τουρισμού, ευελπιστώντας στην άμεση ανάληψη κοινών δράσεων για τη μητροπολιτική διαχείριση και προβολή της πόλης.
Κατόπιν, ο κ. Γιώργος Μπρούλιας Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της ΕΤΟΑΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που επιτελεί η εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων ακολουθώντας το στρατηγικό σχέδιο δράσης του Δημάρχου Αθηναίων, που έχει ως στόχο την ενίσχυση και προώθηση της εικόνας της Αθήνας στο εξωτερικό, ως αστικού και συνεδριακού τουρισμού.
Ειδικότερα ανάφερε, μεταξύ άλλων: «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε, ξεπερνώντας ακόμη και τα στενά πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερβούμε πολλά εμπόδια.
Απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παρωχημένες αντιλήψεις, επιδιώκουμε να αναδείξουμε εκείνα τα στοιχεία της πόλης που παραμένουν ελκυστικά, που είναι τουριστικά αξιοποιήσιμα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο του Έλληνα όσο και του ξένου επισκέπτη, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας στην Αθήνα, που μπορούν να προβληθούν αποτελεσματικά και να αποφέρουν άμεσα οφέλη στην τοπική οικονομία».
Το Νέο Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή της Αθήνας για το 2011 – 2012 ανέπτυξε ο κ. Αλέξης Γαληνός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΟΑΑ αναφερόμενος αναλυτικά στους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής.
Ειδικότερα αναλύθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες: Μητροπολιτική Συμμαχία για τον τουρισμό της Αθήνας, ενίσχυση της δραστηριότητας του Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών, επέκταση του Δικτύου Πληροφόρησης Επισκεπτών με δύο νέα γραφεία πληροφόρησης επισκεπτών (Info-Point) στη συμβολή των δρόμων Λ. Αμαλίας και Δ. Αρεοπαγίτου καθώς και στον ΟΛΠ στον χώρο άφιξης των κρουαζιερόπλοιων,
ανάπτυξη της Εμπορικής Δραστηριότητας με τα επίσημα τουριστικά προϊόντα του Δήμου Αθηναίων «Breathtaking Athens»
εντατικοποίηση προβολής σε διαδίκτυο και Social Media στα οποία η πόλη ήδη έχει σελίδες και προφίλ με χιλιάδες μέλη και «φίλους» από ολόκληρο τον κόσμο,
Τουριστική προβολή με διοργάνωση press trips για ξένους δημοσιογράφους, συμμετοχή σε επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις και ανασχεδιασμό σειράς έντυπου προωθητικού υλικού,
Δημιουργία μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων,
Έναρξη προγράμματος Athens Locals,
Σύσταση και λειτουργία του Athens Film Office,
Ανάπτυξη προγράμματος για Trade Travel,
Ανάπτυξη προγράμματος City Pass,
Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και
Διεθνή Δικτύωση και συνεργασίες με διεθνείς φορείς τουρισμού
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Αλέξη Γαληνό, στο πλαίσιο επέκτασης του Δικτύου Πληροφόρησης Επισκεπτών (Info-Point) και αξιοποιώντας τους πόρους του Ευρωπαϊκού Έργου SEENNS, η ΕΤΟΑΑ θα δημιουργήσει κέντρο εξυπηρέτησης μετακινουμένων (mobility centre) το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες και τουρίστες της Αθήνας για την μετακίνηση τους στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.