Αρχική General ΠΝΟ (Ναυτική Ομοσπ.) 24ωρη

ΠΝΟ (Ναυτική Ομοσπ.) 24ωρη

pnoΗ Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την πραγματοποίηση την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην Γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία θα διαρκέσει από την αρχή μέχρι την λήξη του 24ωρου δηλαδή από ώρα 00.01 μέχρι 24.00.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Διοίκηση της ΠΝΟ, μετά την επιστολή του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με την οποία γνωστοποιείτο η κύρωση από τον Υπουργό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας 2010 και 2011 πληρωμάτων Ακτοπλοϊκών Επιβατηγών πλοίων και την προώθησή τους για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, απεφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων της 18 Μαΐου 2011.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι σε καμία περίπτωση δεν απεμπολεί ούτε αγνοεί στο ελάχιστο τα υπόλοιπα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας ναυτεργάτης για τα οποία και θα συνεχίσει τις ενέργειες και παρεμβάσεις της με κάθε δυνατό και πρόσφορο μέσο, δρομολογώντας παράλληλα την πραγματοποίηση και νέων κινητοποιήσεων, την χρονική στιγμή που θα κρίνει σαν την πλέον κατάλληλη.
Επίσης η Διοίκηση επαναβεβαίωσε την απόφαση της για άμεση ανάληψη συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος των πλοίων “Ruzgar” υπό σημαία Μάλτας, Ε/Γ-Ο/Γ “Sea Trade” υπό σημαία Κύπρου και για τα υπό σημαία Μεγάλης Βρετανίας “Olympus” και “Hercules” (πρώην Ropax) στα λιμάνια της Κορίνθου και της Ηγουμενίτσας προκειμένου οι πλοιοκτήτες τους να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν τους όρους των συμφωνιών που έχουν υπογράψει με την ΠΝΟ. Σημειώνουμε ότι η συνδικαλιστική δράση θα συνεχιστεί μέχρις ότου οι πλοιοκτήτες συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.