Αρχική Hotels Θετική η αντίδραση του ΞΕΕ για την μείωση του υπολογισμού του ετήσιου...

Θετική η αντίδραση του ΞΕΕ για την μείωση του υπολογισμού του ετήσιου μισθώματος ακινήτων του Δημοσίου

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΤο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος χαρακτηρίζει  πολύ θετική την πρόσφατα εξαγγελθείσα ρύθμιση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με την οποία μειώνει τον συντελεστή  υπολογισμού του ετήσιου μισθώματος  των ακινήτων που ανήκουν σε ακίνητα του Δημοσίου και  χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία, από το 6% στο 4,8% επί της αντικειμενικής τους αξίας.
Πρόκειται για δίκαιη ρύθμιση με πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο, την απασχόληση και τις ίδιες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις .
Η δυνατότητα, που παρέχεται με την ίδια ρύθμιση για την  παράταση των ξενοδοχειακών μισθώσεων δημιουργεί ένα πλέγμα ασφαλείας για το Δημόσιο, δεδομένου ότι  θα συνεχίσει να εισπράττει έσοδα από τους συνεπείς και σοβαρούς επαγγελματίες, ενώ συγχρόνως, σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης, διασφαλίζεται  σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα.
Είναι  πολύ καθοριστική η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία του υπουργείου και για ένα ακόμη λόγο : για την μεγάλη προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε  για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Με τον εξορθολογισμό του μισθωτικού καθεστώτος, θα καταστεί δυνατό να αναζητηθούν πρόθυμοι  ενοικιαστές και  να  ξανανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας, που έκλεισαν λόγω υπέρογκων μισθωμάτων. Οι περιοχές αυτές θα ξαναζωντανεύσουν με την είσοδο τουριστών και τις   συμπληρωματικές χρήσεις που θα αναπτυχθούν γύρω από τα ξενοδοχεία, ενώ  παράλληλα θα ανακτηθούν οι 1.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν τον τελευταίο χρόνο, από τα ξενοδοχεία και τα γειτονικά τους καταστήματα που έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας.
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τη δυναμική παρέμβασή του, αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τη βιωσιμότητα  των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, δίνοντας ουσιαστική ανάσα σε μια μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών, στοχεύοντας παράλληλα  στη διασφάλιση της απασχόλησης για χιλιάδες εργαζομένους σ’ αυτές τις επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.