Αρχική Rent A Car Το νέο ΔΣ της ΣΤΕΕΑ, Στην θέση του προέδρου ο Αντώνης Δανδουλάκης

Το νέο ΔΣ της ΣΤΕΕΑ, Στην θέση του προέδρου ο Αντώνης Δανδουλάκης

ΣΤΕΕΑ logoΣτις 7 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα και, μετά από πρόταση του κου Δημήτρη Μαγγιώρου, η σύνθεσή του διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος:         Αντώνης Δανδουλάκης        BUDGET
Αντιπρόεδρος:        Άλκης Πέττας            AVIS   
Γεν. Γραμματέας:    Γιώργος Παναγιωτόπουλος    NATIONAL/ALAMO
Ταμίας:            Βασίλης Κουρέλος        MOTORLEASE   
Μέλη:            Δημήτρης Μαγγιώρος        HERTZ
Γεράσιμος Ζαρκάδης        SIXT
Πέτρος Καρύμπακας        ALD AUTOMOTIVE

Ο κος Δημήτρης Μαγγιώρος, παρόλο που συγκέντρωσε και φέτος τις περισσότερες ψήφους, δεν αποδέχθηκε την θέση του Προέδρου του ΔΣ.  Τους λόγους του για την απόφαση αυτή τους εξηγεί στην παρακάτω επιστολή που κοινοποίησε στα μέλη του ΣΤΕΕΑ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας η οποία εκφράστηκε με την ψήφο σας που με έφερε πρώτο στην σειρά κατάταξης στις πρόσφατες εκλογές.

Επιθυμώ δε να σας ενημερώσω, ότι την επόμενη διετία θα έχω στον ΣΤΕΕΑ την θέση απλού, αλλά ενεργού, μέλους.  Πριν σας αναφέρω τους λόγους για αυτήν την κίνησή μου, θέλω να διευκρινίσω ότι οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ το οποίο, στην συνέχεια, αποφασίζει τι θέση θα αναλάβει ο κάθε ένας. Συνηθίζεται, την θέση του Προέδρου να την αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιους, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό για το ΔΣ.

Έχοντας λοιπόν ήδη εκλεγεί Πρόεδρος για 3 συνεχείς θητείες (ενώ προηγουμένως για ακόμη 2 θητείες είχα την θέση του Αντιπρόεδρου και του Γενικού Γραμματέα), θεωρώ ότι πρέπει πια να δοθεί ευκαιρία για νέο «ύφος στο management» του ΣΤΕΕΑ, και να ακουσθούν φρέσκες ιδέες να υπάρξει  πιθανώς διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση των πολλών θεμάτων που μας απασχολούν ή ακόμη και διαφορετική προτεραιότητα.

Παράλληλα, με προβληματίζει, και το έχω ήδη δηλώσει, η μη εκλογή στο νέο ΔΣ και μελών από πιο μικρές επιχειρήσεις του Rent-a-Car.

Έχοντας υπόψη μου τα παραπάνω, έλαβα την απόφαση να μην θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος και να προτείνω στα άλλα μέλη του ΔΣ τον Αντώνη Δανδουλάκη στην θέση αυτή και η οποία πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Η εμπειρία που διαθέτει ο νέος Πρόεδρος, με την πολυετή επιτυχημένη παρουσία του στον χώρο και την δραστήρια συμμετοχή του στον Σύνδεσμο για πάνω από 20 χρόνια μπορεί να προσφέρουν σημαντικά στο έργο μας. Επίσης η παρουσία του θα δώσει και μια διέξοδο «φωνής» και στα μέλη που εκπροσωπούν τα μικρότερα Rent-a-Car από όπου και προέρχεται ο κος Δανδουλάκης.

Τέλος, η δουλειά που κάνουμε στον ΣΤΕΕΑ είναι ομαδική και η «Προεδρική καρέκλα» δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό.
Είναι σημαντικό βέβαια να διαχειρίζεται κανείς τα θέματα από την θέση του Προέδρου όμως εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά του απλού μέλους.  Με την απόφασή μου να μην αναλάβω την Προεδρία του ΣΤΕΕΑ σε αυτήν την θητεία του ΔΣ δεν σημαίνει ότι  αποσύρομαι, αντίθετα, παραμένω ενεργότατο μέλος, και «κάνω χώρο». Εξάλλου η εναλλαγή στα πρόσωπα μόνο θετικά έχει να δώσει.

Επιπρόσθετα, δεσμεύομαι, τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη να «περάσουν» ομαλά στον νέο Πρόεδρο και να υπάρξει συνέχεια στην διαχείριση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν Κλάδος.

Ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ τα οποία ομόφωνα συμφώνησαν με την πρότασή μου για την επιλογή του Αντώνη Δανδουλάκη στην  θέση του Προέδρου.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μαγγιώρος
Μέλος ΔΣ ΣΤΕΕΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.