Αρχική Cruises Την ανάγκη της συμβολής των παραγόντων του τομέα της κρουαζιέρας στην χάραξη...

Την ανάγκη της συμβολής των παραγόντων του τομέα της κρουαζιέρας στην χάραξη της «στρατηγικής θαλασσίου τουρισμού» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης

Cruise ShipΤην ανάγκη της συμβολής των παραγόντων του τομέα της κρουαζιέρας στην χάραξη της «στρατηγικής θαλασσίου τουρισμού» που βρίσκεται σε εξέλιξη  επισήμανε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά την διάρκεια της δεύτερης ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με την συμμετοχή εκπροσώπων της «κρουαζιέρας» και των άλλων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες ξηράς, εκδρομές κ.λπ.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι  προϋπόθεση για την «εθνική στρατηγική θαλασσίου τουρισμού της οποίας οι βασικές κατευθύνσεις θα προσδιοριστούν μέσα από την συνεργασία της πολιτείας με τους εκπροσώπους των φορέων που σχετίζονται με τον τομέα, αποτελεί η κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου προτάσεων με τα θέματα που σήμερα απασχολούν την αγορά κρουαζιέρας και τους κάλεσε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα προκειμένου τα συναρμόδια με τον θαλάσσιο τουρισμό υπουργεία να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Ακούγοντας τις επισημάνσεις των 17 συμμετεχόντων στην σύσκεψη ο υφυπουργός επισήμανε ότι ο τομέας της «κρουαζιέρας» καταλαμβάνει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινή ατζέντα του τουρισμού, και όπως είπε, αυτό το  εισπράττει από τις διεθνείς αγορές όπου οι εκεί παράγοντες του μεταφέρουν πώς βλέπουν τις προθέσεις της Ελλάδας να αναπτυχθεί στον τομέα. Ακόμα επισήμανε ότι οι παγκόσμιες έρευνες δείχνουν πώς ο θαλάσσιος τουρισμός έχει σημαντικές προοπτικές ανόδου τα επόμενα χρόνια και αυτό ενδιαφέρει την Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης του τουριστικού της προϊόντος και επιθυμεί να αξιοποιεί τις διεθνείς τάσεις που καταγράφονται στην εξέλιξη του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη να καταθέσουν όσο το δυνατόν συντομότερα εγγράφως τα όσα σήμερα προφορικά ανάφεραν ως δυσχέρειες στην απρόσκοπτη εξέλιξη της δουλειάς τους.
Επισημαίνεται ότι οι προφορικές τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στην σύσκεψη εστίασαν σε θέματα συντονισμού των αρμοδίων για την διευκόλυνση της «κρουαζιέρας», λειτουργίας λιμανιών, ωράρια λειτουργίας των φορέων που εξυπηρετούν τουρίστες κρουαζιέρας, υποδομές λιμένων, εξυπηρέτηση επισκεπτών, και άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.