Αρχική Exhibitions Στις 25 Μαρτίου η καρδιά της τουριστικής Κρήτης θα «χτυπάει» στη...

Στις 25 Μαρτίου η καρδιά της τουριστικής Κρήτης θα «χτυπάει» στη Σουηδία

Στις 25 Μαρτίου η καρδιά της τουριστικής  Κρήτης θα «χτυπάει» στη ΣουηδίαΔυναμική παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Σουηδίας TUR, που πραγματοποιείται από τις 24 έως και τις 27 Μαρτίου στο Γκέτεμποργκ, θα έχει η Κρήτη, προβάλλοντας με σειρά εκδηλώσεων τις τοπικές παραδόσεις, τη φιλοξενία και την παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Η ατμόσφαιρα, που θα επικρατήσει στην έκθεση, αποδίδεται με την ακόλουθη μαντινάδα, που εμπνεύσθηκε ο κ.Σημισακογιώργης:
«Η νέα μάχη θα δοθεί/στο Γκέτεμποργκ τον Μάρτη/ και θα γενεί επίκεντρο/ η Κρήτη εις τον χάρτη».

Η Κρήτη μετέχει στο ελληνικό περίπτερο, με τίτλο «Kalimera Grekland», που οργάνωσε η εταιρεία North Events, μαζί με εκθέτες και από άλλες περιοχές της χώρας και έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

– Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου θα υπάρχει μεγάλο κρητικό γλέντι, στο οποίο έχουν κληθεί όλοι οι εκθέτες και οι επισκέπτες της TUR, που θα συμμετάσχουν στους παραδοσιακούς χορούς με ζωντανή μουσική και θα γευτούν κεράσματα από την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, με την αρωγή του Κρητικού Σύμφωνου Ποιότητας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
– Το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Μαρτίου, που είναι ημέρες κοινού, το 10μελές μουσικο-χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Βρακοφόρων της Κρήτης θα προσφέρει ζωντανές παραστάσεις, με τους επισκέπτες να απολαμβάνουν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα και να μετέχουν σε διαγωνισμούς και κληρώσεις για το κοινό.

Επισημαίνεται ότι στην περισυνή διοργάνωση της TUR μετείχαν εκθέτες από 112 χώρες από όλες τις ηπείρους, ενώ καταμετρήθηκαν περίπου 50.000 επισκέπτες.
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, 24 Μαρτίου, που είναι αποκλειστικά για τους επαγγελματίες (όπως και η δεύτερη ημέρα), η North Events έχει προγραμματίσει δείπνο με προσκεκλημένους περί τους 20 εκπροσώπους τουρ οπερέιτορ, ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών δημοσιογράφων της Σουηδίας και τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Σκοπός είναι η καλλιέργεια σχέσεων με την ελληνική αποστολή σε μία ευχάριστη ελληνική βραδιά, σε ελληνικό εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα ειδικά προετοιμασμένη για την περίσταση. Το πρωί της ίδιας ημέρας, εξάλλου, οι συνεκθέτες του «Kalimera Grekland» θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “speed dating” της TUR, μέσω του οποίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν γρήγορες συναντήσεις με μία επιλογή από 60 τουρ οπερέιτορ εξερχόμενου τουρισμού (outgoing tour operators) και ταξιδιωτικά γραφεία (Buyers) και να προγραμματίσουν στη συνέχεια νέες συναντήσεις και επαφές.

Υπενθυμίζεται ότι η σουηδική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές για την Ελλάδα, αφού κάθε χρόνο έρχονται στη χώρα μας πάνω από 500.000 Σουηδοί.

Στην έκθεση TUR θα διανέμεται δωρεάν το ετήσιο περιοδικό “Kalimera Grekland”, η μοναδική έκδοση στη Σουηδία για τον ελληνικό τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία σε τοπική γλώσσα από το 2008, της North Events.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.