Αρχική Exhibitions Στη ΜΙΤ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης

Στη ΜΙΤ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης

Στη ΜΙΤ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΤις  εκτενείς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει την προσέλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καθώς και την προσέλευση επισκεπτών από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης στη Μόσχα στο πλαίσιο της Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤ.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συμμετέχοντες στο ελληνικό περίπτερο(περιφέρειες, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακούς φορείς κλπ)παρουσία δημοσιογράφων από Ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία της Ελλάδος να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Ρόδο άτυπη σύνοδος υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προκειμένου να ληφθεί ενιαία απόφαση για την άρση των εμποδίων, μέχρι και την κατάργηση της έκδοσης visa για επισκέπτες από Ρωσία, Ινδία και Κίνα. Τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή δείχνει πως  η Ελλάδα πρωτοπορεί στις ενέργειες  που αφορούν την αύξηση του τουρισμού της Ευρώπης, ο κ. Νικητιάδης διευκρίνισε ότι στην άτυπη σύνοδο που θα συνδιοργανωθεί  από την Ουγγρική Προεδρία και την Κομισιόν θα κληθούν και οι υπουργοί τουρισμού της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας. Στόχος των εργασιών της Συνόδου είναι να προκύψει μία κοινή απόφαση των υπουργών  που θα έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό της Ευρώπης.
Ειδικά για την Ρωσία ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι « ο τουρισμός από τη Ρωσία προς την Ελλάδα είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» και εκτίμησε ότι φέτος αναμένεται να καταγραφεί σημαντική αύξηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που λαμβάνει από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.