Αρχική General Σήμερα 6 Μαρτίου, η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Σήμερα 6 Μαρτίου, η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Πατρινό ΚαρναβάλιΗ τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 θα ξετυλιχτεί την Κυριακή 6 Μαρτίου με την τελετή λήξης, με την οποία η μεγάλη γιορτή της Πάτρας τελειώνει και αρχίζει η επόμενη.
Μετά την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, στις 9μμ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μόλο της Αγίου Νικολάου και οι χιλιάδες καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού και αποχαιρετούν τη φετινή διοργάνωση δίνοντας την υπόσχεση για ένα συναρπαστικό βήμα για την επόμενη χρονιά. Το Πατρινό Καρναβάλι 2011 θα περάσει στο παρελθόν και μαζί οι συγκινήσεις, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική διάθεση θα αποτυπωθούν ανεξίτηλα στις καρδιές όλων μας.
Παρουσιαστής της τελετής, που θα μεταφέρει απευθείας μέσω της ΕT1 τη μαγεία του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα και θα μεταδοθεί απευθείας από όλα τα τοπικά  τηλεοπτικά κανάλια και από το carnivalpatras.tv, θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος θα υποδεχτεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα και θα προαναγγείλει το σπουδαίο, ιστορικό ιταλικό σχήμα Accademia Dei Remoti και το φαντασμαγορικό σόου τους «La Nascita Della Vita …»(Η γέννηση της ζωής…), με χορευτικά και ακροβατικά, με θέμα τη δημιουργία του κόσμου και με τη συνοδεία μιας υποβλητικής, ατμοσφαιρικής μουσικής.
Οι Accademia dei Remoti είναι γνωστοί όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, σαν ένα από τα καλύτερα στο είδος του, με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Πήραν το όνομά τους και ξεπήδησαν από τις τάξεις της ομώνυμης Ακαδημίας, που ιδρύθηκε πριν 434 χρόνια και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου 1673 στη Faenza από τον Conte Michele Spada. Μεγάλες καλλιτεχνικές προσωπικότητες της Ιταλίας έγιναν μέλη της Ακαδημίας και ασχολούνταν με το τραγούδι, το χορό, την τοξοβολία, την ιππασία και άλλες ιπποτικές ασκήσεις. Η ενασχόλησή των μελών της Ακαδημίας με το θέατρο οδήγησε στην παραχώρηση της αρχαίας αίθουσας της Podesta για τις δράσεις τους και αργότερα στη δημιουργία του Teatro Masini στη σημερινή πλατεία Nemmi της Faenza. Το σημερινό σχήμα με τη σύγχρονή του μορφή, που θα δούμε στην Πάτρα, έχει συμμετάσχει σε πολλά τηλεοπτικά ζωντανά προγράμματα της RAI, καθώς και σε διάσημα ιταλικά καρναβάλια όπως του Βιαρέντζιο, του Μιλάνου, του Κάλιαρι και της Βενετίας. Η κομπανία καλλιέργησε μια ασυνήθιστη και πρωτότυπη φόρμα θεάτρου, επηρεασμένη από τα πολιτιστικά στοιχεία του ιταλικού αναγεννησιακού θεάτρου. Το ιδιοσυγκρασιακό θέαμά τους, που αντανακλά επιρροές από τη θεατρική τέχνη, προκαλεί δυνατές συγκινήσεις. Έχουν κάνει μια τεράστια διαδρομή με σημαντικές δράσεις και πρωτότυπες εμφανίσεις που χαρακτηρίζονται από αρμονία, η οποία συνδυάζει πολλές καλλιτεχνικές μορφές μαζί, όπως τη μουσική, το χορό, τα ακροβατικά, το θέατρο κ.α.
Μετά την ολοκλήρωση του θεάματος ο Αλέξης Κωστάλας θα καλέσει στη σκηνή το Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ο οποίος, αφού χαιρετήσει και ευχαριστήσει το πλήθος για τη συμμετοχή του και τις αξέχαστες στιγμές που μοιράστηκαν στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 και ταυτόχρονα την έναρξη του επόμενου. Ευθύς θα δώσει το σύνθημα για την καύση του Καρνάβαλου, ο οποίος μέσα από τις στάχτες του θα μεταδώσει τα μηνύματα της ελπίδας και της αναγέννησης. Ταυτόχρονα ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων θα λάμψει στην καρναβαλική νύχτα φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό υπό τους καταιγιστικούς ήχους χορευτικής μουσικής και δίνοντας το έναυσμα για το γλέντι που θα συνεχιστεί στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης μέχρι πρωίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.