Αρχική Μουσεία Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Pavlos GeroulanosΝα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση του Παρθενώνα, που βρίκεται κατακερματιμένος ανάμεσα στην Αθήνα και το Βρετανικό Μουσείο ζήτησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος από την ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών βουλευτών του ευρωκοινοβουλίου, που επισκέφθηκαν, τη Τρίτη 29, Μαρτίου, το Μουσείο Ακρόπολης.
Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Μάρτιν Σουλτς και ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κατά την τοποθετησή του εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συνεργαστούν οι ευρωβουλευτές προκειμένου να γίνει πιο ελαστική και απλή η διαδικασία έκδοσης visa από χώρες που θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα και την ανάπτυξη του τουρισμού μας. Άλλωστε αυτή είναι μια κατεύθυνση προς την οποία εργάζεται συστηματικά το ΥΠΠΟΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και ήδη έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στις επισκέψεις από Ρωσία και Ουκρανία.
Ο κύριος Παύλος Γερουλάνος είχε επίσης  την ευκαιρία να επιστήσει την προσοχή των ευρωβουλευτών στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και την ελληνική προσπάθεια για υπέρβαση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη, με κινητήριο μοχλό τον τουρισμό και τη συνέργειά του με τον πολιτισμό.
Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Παρθενώνας είναι το πλέον επιφανές μνημείου ανθρωπισμού που υπάρχει και είναι κατακερματισμένο ανάμεσα στην Αθήνα και το Βρετανικό Μουσείο. Σας ζητώ να στηρίξετε το αίτημά μας για την επανένωσή του, όχι ως φίλοι της Ελλάδας αλλά ως σοσιαλιστές, ως άνθρωποι που υπηρετούν τις αξίες που αντιπροσωπεύει ο Παρθενώνας. Την ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία…
Εάν η Αθήνα σας γοήτευσε, βοηθήστε για να κάνουμε αυτή την ομορφιά περισσότερο γνωστή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας στην Ελλάδα αλλά εμείς το ονομάζουμε «επανάσταση του αυτονόητου». Και αν σε εσάς μοιάζει σαν μια σειρά από νόμους, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, για εμάς είναι κάτι περισσότερο. Να επανορθώσουμε στην κοινωνία μας όλα όσα χάσαμε τα χρόνια που πέρασαν. Την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα. Πείτε σε όλους ότι η Ελλάδα επέστρεψε και σας περιμένει…
Λίγες χώρες βασίζονται τόσο πολύ στον τουρισμό όσο η δική μας. Η συνθήκη Σένγκεν είναι παράγοντας που δυσχεραίνει τον τομέα αυτό. Ειδικότερα από χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία που σε λίγο θα είναι οι πιο μεγάλες μας αγορές, οι πιο μεγάλες αγορές για την ΕΕ. Ελάχιστοι  από τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην ΕΕ, είναι κάτοχοι VISA. Κι ενώ εμείς τους παρατηρούμε από την κλειδαρότρυπα, εκείνοι μπαίνουν από τα παράθυρα. Ας μην τιμωρούμε λοιπόν όσους προσφεύγουν στη νόμιμη οδό μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες που τους υποβιβάζουν και τους ταλαιπωρούν. Ας κάνουμε εύκολη την είσοδο και αυστηρές τις ποινές αντί για το αντίστροφο».
Ο πρόεδρος της ομάδας των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών κ. Μάρτιν Σουλτς ευχαρίστησε τον κ. Γερουλάνο και την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο για τη φιλοξενία αλλά κυρίως για το όραμα που δίνει η προσπάθεια της Ελλάδας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Μουσείο το οποίο χαρακτήρισε ως «μέρος μαγικό» και στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά και στο θέμα της διευκόλυνσης έκδοσης Visa προς συγκεκριμένες χώρες, προτάσσοντας τη σοσιαλιστική επιχειρηματολογία για το θέμα της αντιμετώπισης των ξένων επισκεπτών στην ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.