Home Airlines News Νέοι προορισμοί εξωτερικού για περισσότερες επιλογές και πυκνότερα δρομολόγια από την AEGEAN

Νέοι προορισμοί εξωτερικού για περισσότερες επιλογές και πυκνότερα δρομολόγια από την AEGEAN

aegean airΗ AEGEAN  συνεχίζει τη μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική της με στόχο πάντα την ενίσχυση των επιλογών που προσφέρει στο ελληνικό επιβατικό κοινό αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού.
Νέοι προορισμοί εξωτερικού για περισσότερες επιλογές, πυκνότερα δρομολόγια σε υπάρχοντες σημαντικούς προορισμούς για ενίσχυση της ανταγωνιστικής της θέσης, έμφαση στις άμεσες συνδέσεις της ελληνικής περιφέρειας με αγορές του εξωτερικού για ενίσχυση του τουρισμού, αυτό είναι το τρίπτυχο ανάπτυξης της AEGEAN για το 2011.
Συγκεκριμένα, η AEGEAN με την έναρξη τoυ θερινού της προγράμματος ενισχύει το δίκτυό της προσθέτοντας από Αθήνα την  Μόσχα και την Μπολόνια, νέους προορισμούς από Θεσσαλονίκη το Παρίσι και τη Μόσχα, ενώ παράλληλα δημιουργώντας βάση λειτουργίας στην Λάρνακα της Κύπρου, ξεκινά πτήσεις Λονδίνο/Heathrow από τη Λάρνακα αλλά και απευθείας πτήσεις σε 6 ελληνικούς προορισμούς, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, Κω, Μύκονο και Σαντορίνη.
Παράλληλα αυξάνονται σημαντικά οι συχνότητες της εταιρείας από Αθήνα για Λονδίνο/Heathrow (έως 4 καθημερινές), Ρώμη (έως 3 καθημερινές), Παρίσι/CDG (έως 3 καθημερινές),  Βρυξέλλες(2καθημερινές),  Βαρκελώνη (έως 10 την εβδομάδα) και Μαδρίτη(έως 10 την εβδομάδα).
Εξαιρετικά σημαντική είναι η ενίσχυση του δικτύου άμεσων συνδέσεων από την Θεσσαλονίκη που αριθμεί πλέον 18 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού από την πόλη στην οποία έχουν μόνιμη βάση 5 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320.
Mε τις προσθήκες αυτές η AEGEAN φτάνει πλέον τα 35 δρομολόγια εξωτερικού και τα 24 δρομολόγια εσωτερικού, χωρίς να υπολογίζεται ο σημαντικός αριθμός επιπλέον προορισμών σε εξαιρετικά σημαντικές αγορές που καλύπτονται από 6 αεροπλάνα της εταιρείας που δραστηριοποιούντα στην αγορά των ναυλωμένων πτήσεων (charter).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: « Προχωρούμε με σημαντικά μετρημένα βήματα σε σταθερή κατεύθυνση παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Προσθέτουμε νέες επιλογές ανοίγοντας νέες στρατηγικές αγορές εξωτερικού όπως η Ρωσία, δημιουργούμε άμεσες συνδέσεις εξωτερικού για αρκετές ελληνικές πόλεις, αξιοποιούμε καλύτερα την παρουσία και το προσωπικό μας σε μεγάλες αγορές εξωτερικού. Παρά την αυξημένη μας εξωστρέφεια, το εσωτερικό δίκτυο  συνεχίzει να είναι o πυρήνας του δικτύου της AEGEAN, αφού αυτό μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε την πρώτη και βασική ανάγκη του ελληνικού επιβατικού κοινού αλλά παράλληλα  είναι και  αυτό που τροφοδοτεί το δίκτυο εξωτερικού».
Πιο αναλυτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά του θερινού προγράμματος πτήσεων της AEGEAN προσδιορίζονται ως ακολούθως:
ΝΕΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Αθήνα  – Μόσχα: 4 πτήσεις την εβδομάδα από 29 Απριλίου 2011
Αθήνα  – Μπολόνια: 3 πτήσεις την εβδομάδα
Θεσσαλονίκη – Μόσχα:     4 πτήσεις την εβδομάδα από 29 Απριλίου 2011
Θεσσαλονίκη – Παρίσι: 3 πτήσεις την εβδομάδα
Λάρνακα – Λονδίνο 1 πτήση καθημερινά
Λάρνακα – Ηράκλειο 3 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Λάρνακα-Ρόδος  2 πτήσεις την εβδομάδα από 24 Ιουνίου μέχρι και 4 Σεπτεμβρίου 2011.
Λάρνακα- Μύκονος 2 πτήσεις την εβδομάδα από 25 Ιουνίου μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου 2011.
Λάρνακα-Σαντορίνη μία πτήση την εβδομάδα,  από 28 Ιουνίου μέχρι και 6 Σεπτεμβρίου 2011.
Λάρνακα-Χανιά μία πτήση την εβδομάδα,  από 29 Ιουνίου μέχρι και 31 Αυγούστου 2011.
Λάρνακα – Κως μία πτήση την εβδομάδα,  από 19 Ιουλίου μέχρι και 30 Αυγούστου 2011
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ
Αθήνα προς Λονδίνο: Ενίσχυση από 2 σε 4 καθημερινές πτήσεις
Αθήνα προς Παρίσι: Ενίσχυση από 1 σε 3 καθημερινές πτήσεις
Αθήνα προς Ρώμη: Ενίσχυση από 2 σε 3 καθημερινές πτήσεις
Αθήνα προς Βρυξέλλες: Ενίσχυση από 1 σε 2 καθημερινές πτήσεις
Αθήνα προς Μαδρίτη: Ενίσχυση στην καθημερινή πτήση την υψηλή περίοδο με 3 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα
Αθήνα προς Βαρκελώνη: Ενίσχυση στην καθημερινή πτήση την υψηλή περίοδο με 3 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα
Αθήνα – Τελ Αβίβ: Αύξηση χωρητικότητας με χρήση AIRBUS A321 195 θέσεων
Αθήνα – Βενετία: Ενίσχυση από 3 σε 4 πτήσεις την εβδομάδα
Λάρνακα – Θεσσαλονίκη συνολικά 9 -11 πτήσεις την εβδομάδα
Οι πτήσεις  θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια AIRBUS A320/321 168 & 195 θέσεων αντίστοιχα, η καμπίνα των οποίων είναι άνετα διαμορφωμένη σε Οικονομική και Διακεκριμένη Θέση ενώ παρέχει και σύστημα in-flight entertainment με την προβολή κινηματογραφικής ταινίας αλλά και επιλογών μουσικής μέσα από 6 κανάλια στις πτήσεις προς/από Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες. Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN έχει τον νεαρότερο σε ηλικία στόλο αλλά και μόνο ένα τύπο jet μεσαίων αποστάσεων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το κόστος.
H  Aegean Airlines μετέφερε το 2010 6,23 εκατομμύρια επιβάτες. Aπό την 30/06/2010 είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 12 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τον European Regions Airline Association (ERA). Επιπλέον, η εταιρεία έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Τέλος, έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο  Skytrax World Airline, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης για το 2009.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.