Αρχική Festival Με το «Watch my dance» στο Ντίσελντορφ

Με το «Watch my dance» στο Ντίσελντορφ

Ο Λούκας Γιώρκας  στη eurovisionΜε το τραγούδι “Watch my Dance” με τον Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, θα συμμετάσχει η ΕΡΤ στον πρώτο Ημιτελικό του 56ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Ντίσελντορφ.

Το τραγούδι, σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη, επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50-50%, κατά τη διάρκεια του χθεσινού (Τέταρτη 2 Μαρτίου) ελληνικού τελικού, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Τη βραδιά παρουσίασε η Λένα Αρώνη, ενώ από το green room ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος μετέφερε το κλίμα που επικρατούσε στις ομάδες των διαγωνιζομένων.

Συνολικά ψήφισαν 85.801 τηλεθεατές, εκ των οποίων οι 47.821 με SMS και οι 37.980 μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο.

Στη χθεσινή βραδιά, παρουσίασαν τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν στο Ντίσελντορφ ο Χρίστος Μυλόρδος για την Κύπρο (Σαν άγγελος σε αγάπησα), ο Glen Vella για τη Μάλτα (One Life) και η Poli Genova για τη Βουλγαρία (Na Inat).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Τη βραδιά άνοιξε η ομάδα κρουστών «Ηχόδραση» του Νίκου Τουλιάτου. Για πρώτη φορά, όλοι οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε ένα κοινό μουσικό δρώμενο. Στη σκηνή εμφανίστηκε και ο σπουδαίος σαξοφωνίστας David Lynch, ο οποίος ερμήνευσε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο παλαιότερες ελληνικές συμμετοχές στον Διαγωνισμό, ενώ ο Απόλλων Ρέτσος παρουσίασε το τραγούδι του “PIGS”.

Μηνύματα και ευχές απέστειλαν μέσω βίντεο ο Σάκης Ρουβάς και οι ξένοι καλλιτέχνες Raphael Gualazzi από την Ιταλία, ο Paradise Oskar από την Φινλανδία, η Senit από το Σαν Μαρίνο και οι Blue από τη Μ. Βρετανία.

Ο Πρώτος Ημιτελικός της διοργάνωσης, στον οποίο συμμετέχει και το τραγούδι που εκπροσωπεί την ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ στις 10 Μαΐου. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο Δεύτερος Ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο Τελικός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.