Αρχική Exhibitions Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών για DETROP-OENOS-BIOLOGICA

Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών για DETROP-OENOS-BIOLOGICA

Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών για DETROP-OENOS-BIOLOGICAΑύξηση στον αριθμό των επισκεπτών της τάξης του 40% σε σχέση με το 2009 καταγράφηκε στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών DETROP, OENOS και BIOLOGICA που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2011 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Τις εκθέσεις επισκέφτηκαν περισσότεροι από 21 χιλιάδες άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, πριν από δύο χρόνια, ήταν και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Ειδικότερα, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν αυτές τις ημέρες εμπορικοί επισκέπτες από την Αλβανία, την Αλγερία, την Αυστρία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βοσνία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη Δανία, την Ελβετία, την Ερυθραία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ιράκ, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Μεγ. Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τσεχία, την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, τη Φινλανδία και τη FYROM.
Τα στοιχεία αυτά, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο όπως η σημερινή, καταδεικνύουν ότι ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών αποτελεί τον πιο δυναμικό κλάδο της Ελληνικής μεταποίησης ακόμη και σε περίοδο κρίσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στην απασχόληση και στις εξαγωγές, όπως υπογράμμισε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Κουτσούκος, εγκαινιάζοντας την περασμένη Παρασκευή την 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP 2011, την 3η Διεθνή Έκθεση Οίνου OENOS και την 4η Διεθνή Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων BIOLOGICA.
Τις εκθέσεις DETROP, OENOS και BIOLOGICA πλαισίωσε ημερίδα για τα βιολογικά προϊόντα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και την Πράξη, ημερίδα για την οινολογική έρευνα, σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, ημερίδα για τη σημασία της σωστής συσκευασίας των προϊόντων, σε συνεργασία με το περιοδικό All Paper και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας, το 1ο Συμπόσιο Επαγγελματικών Βαλκανικών Χωρών Επισιτιστικού Κλάδου, αλλά και ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ και ο 11oς Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης και ο 10ος Εθνικός Διαγωνισμός Οινοχόων σε συνεργασία με την ΕΝΟΑΒΕ.
Στη φετινή DETROP συμμετείχαν 529 εκθέτες από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κίνα, την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, τη Ν. Αφρική, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ταιβάν, την Τουρκία και τη Φινλανδία. Στην ΟΕΝΟΣ συμμετείχαν 147 εκθέτες από την Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τις HΠΑ, την Ινδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία και στην BIOLOGICA 45 εκθέτες αποκλειστικά και μόνον από την Ελλάδα.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Βραβεία, επαίνους και ειδικά βραβεία διοργανωτή για την αρτιότητα και υψηλή αισθητική της συμμετοχής τους, απένειμε ο Αντιπρόεδρος της HELEXPO, κ. Γ. Μαραντέλος, σε εκθέτες της DETROP και της OENOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.