Home General Διευκρίνηση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σχετικά με το έργο...

Διευκρίνηση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σχετικά με το έργο στη θέση «Βραγόνι» Κερατέας – Λαυρεωτικής

ovriokastroΗ Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σχετικά με το έργο «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση και Διαχείριση Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α.) νοτιοανατολικής Αττικής» στη θέση «Βραγόνι» Κερατέας – Λαυρεωτικής, που έχει χωροθετηθεί με το Ν. 3164/2003, διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την επιφανειακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 30-12-2010 έως 14-1-2011 στην περιοχή χωροθέτησης του έργου από κλιμάκια αρχαιολόγων των συναρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων Β΄ Ε.Π.Κ.Α. και 1ης Ε.Β.Α., δεν εντοπίστηκαν επιφανειακά αρχαία κατάλοιπα στο χώρο.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται για τα πάσης φύσεως δημόσια και ιδιωτικά έργα που γίνονται σε περιοχές αρμοδιότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ., οι εκσκαφικές εργασίες θα παρακολουθούνται συστηματικά από εκπροσώπους (έμπειρους αρχαιολόγους και εργατοτεχνικό προσωπικό) των συναρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων, θα ακολουθήσει σωστική ανασκαφική έρευνα, κατά το άρθρο 37 του Ν. 3028/2002, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί η συνέχιση των εργασιών ύστερα από γνωμοδότηση του αρμοδίου Συμβουλίου του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.