Αρχική Hotels Όταν η ιστορία συναντά τη γεύση….

Όταν η ιστορία συναντά τη γεύση….

O chef Σωτήρης ΕυαγγέλουΕιδικό μενού από τον Σωτήρη Ευαγγέλου με σπάνια κρασιά “Κτήμα Γεροβασιλείου” στο GB Corner

Ο καταξιωμένος chef Σωτήρης Ευαγγέλου ξεδιπλώνει αριστοτεχνικά το γευστικό του ρεπερτόριο. Πιστεύοντας στην αυθεντική ελληνική κουζίνα δίνει έμφαση στις φρέσκιες, εγχώριες πρώτες ύλες δημιουργώντας εξαιρετικά πιάτα.  Με πολυετή πείρα και εκπαίδευση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στο Μόντε Κάρλο, την Προβηγκία, το Παρίσι και το Χόνγκ Κόνγκ, σήμερα εκτελεί καθήκοντα Executive Chef στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

O Βαγγέλης Γεροβασιλείου γεννήθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης από γεωργική και αμπελουργική οικογένεια.

Από το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση του οικογενειακού αμπελώνα στην Επανομή. Σήμερα ο 550 στρεμμάτων ιδιόκτητος αμπελώνας περιλαμβάνει ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, όπως Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Syrah, Merlot και Grenache Rouge. Μέσα στον αμπελώνα κατασκεύασε ένα σύγχρονο οινοποιείο, όπου το 1986 εμφιαλώθηκαν τα πρώτα κρασιά του Κτήματος. Όλα τα κρασιά έχουν διακριθεί με βραβεία στο εξωτερικό κι έχουν συγκαταλεχθεί ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Το γευστικό μας ταξίδι ξεκινά με Chardonnay Γεροβασιλείου του 2009.

Παράγεται από την ποικιλία Chardonnay που καλλιεργείται στο κτήμα από το 1983. Το κρασί ζυμώνεται σε καινούργια, γαλλικά δρύινα βαρέλια. Παραμένει για χρονικό διάστημα μερικών μηνών σε επαφή με τις οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και πλουτίζοντας σε ποικιλιακά αρώματα μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών.

Ο Σωτήρης Ευαγγέλου το συνοδεύει με
«Ταρτάρ από λαυράκι με εσπεριδοειδή και εκλεκτά βότανα»

Συνεχίζουμε με Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρό του 1996.

Παράγεται από τις ποικιλίες Syrah, Merlot & Grenache Rouge με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο «μπουκέτο» μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων.
Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας έτσι μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας.

Ο chef το συνδυάζει απόλυτα με :
«Στήθος πάπιας μέτρια ψημένο με δαμάσκηνο και κόκκινο πιπέρι»

Το κρεσέντο των κρασιών Γεροβασιλείου κλείνει με το  Syrah του 2001.

Παράγεται από τα παλιά κλήματα του κτήματος (Petit – Syrah) άνω των 25 ετών. Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη μύτη (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.