Αρχική Hotels Τη καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος αυτού που ονομάζεται «ελληνικό πρωινό»...

Τη καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος αυτού που ονομάζεται «ελληνικό πρωινό» επιδιώκουν οι Ξενοδόχοι

Τη καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος αυτού που ονομάζεται «ελληνικό πρωινό» επιδιώκουν οι ΞενοδόχοιΤη δημιουργία και καθιέρωση ενός νέου ελκυστικού εμπορικού σήματος, αυτό του «ελληνικού πρωινού», με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού Τουριστικού προϊόντος, επιδιώκει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με την πρότασή του να προσφέρεται στα ξενοδοχεία «πρωινό από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα».

Το ελληνικό πρωινό είναι ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών ξενοδοχείων και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων μονάδων, όσο και για την προαγωγή της ελληνικής γαστρονομίας ως εργαλείου ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, καθώς και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα.
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία του «ελληνικού πρωινού», ενός προϊόντος με βασικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν τη διάδοσή του, μέσα από τις δυνατότητες του σύγχρονου μάρκετινγκ.
Το «ελληνικό πρωινό» θα σχεδιασθεί επιπλέον ώστε:
Να έχει ξεκάθαρη αντιστοίχηση με τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις στον τομέα διατροφής (μεσογειακή διατροφή, βιολογικά προϊόντα κ.α.),
Να αναδεικνύει τα υλικά- συνταγές κάθε επί μέρους περιοχής, ως συμπληρωματικά τοπικά χαρακτηριστικά,
Να σχεδιάζεται αξιοποιώντας στοιχεία του τοπικού πολιτισμού και του μύθου της περιοχής,
Να προσαρμόζεται σε διάφορα είδη προσφερόμενου πρωινού και διαδικασίες σερβιρίσματος.

η φιλοσοφία του ελληνικού πρωινού επικεντρώνεται στη Μεσογειακή ΔιατροφήΙδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του ελληνικού πρωινού θα πρέπει να δοθεί επίσης
Στους παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του και τη σχέση κόστους οφέλους συνδυασμών και υλικών
Στη δημιουργία βιωματικής εμπειρίας γύρω από το πρωινό
Στα μέσα ανάπτυξης της εικόνας του πρωινού (βασικά μηνύματα, κάρτα παρουσίασης)
Στα μέσα προβολής- προώθησης της αποδοχής και χρήση του από τα ξενοδοχεία (εκδηλώσεις, εκδόσεις, σεμινάρια)
Στην ένταξη της φιλοσοφίας της ποιότητας και της πιστοποίησής της.

Συνοπτικά η φιλοσοφία του ελληνικού πρωινού επικεντρώνεται στη Μεσογειακή Διατροφή, στα τοπικά προϊόντα, στο «μύθο» των περιοχών – προορισμών και στην προστιθέμενη αξία για τον τουρισμό.

Διερεύνηση υπάρχουσας κατάστασης

Κατά τη διερευνητική φάση αναλύονται οι τρέχουσες πρακτικές του πρωινού στην Ελλάδα σήμερα, ανά περίπτωση στα μικρά- μεσαία- μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και στα ξενοδοχεία πόλης, στα παραθεριστικά και στα ξενοδοχεία της υπαίθρου.

Επίσης διερευνώνται οι διεθνώς εδραιωμένες προτάσεις πρωινού (English breakfast, American breakfast, Continental breakfast, Japanese breakfast, κα), οι καταναλωτικές συνήθειες των επισκεπτών στις χώρες προέλευσης, καθώς και οι προτάσεις πρωινού σε ανταγωνιστικούς μεσογειακούς προορισμούς.
Τέλος, θα διερευνηθούν οι τάσεις καταναλωτικής συμπεριφοράς στη διατροφή γενικότερα και στη μεσογειακή διατροφή ειδικότερα, και θα παρατεθούν καλές πρακτικές πρωινού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι ενότητες της πρώτης φάσης είναι οι ακόλουθες:
Το πρωινό στην Ελλάδα σήμερα
Μικρά – μεσαία – μεγάλα ξενοδοχεία
Ξενοδοχεία πόλης, παραθεριστικά, υπαίθρου
Ανάλυση διεθνών εδραιωμένων προτάσεων πρωινού
Καταναλωτικές συνήθειες στις χώρες προέλευσης
Τάσεις καταναλωτικής συμπεριφοράς στη διατροφή γενικότερα
Διερεύνηση ανάλογων προτάσεων σε ανταγωνιστικούς μεσογειακούς προορισμούς
Best practices στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Το πρωινό στην Ελλάδα σήμερα

Κατά τη διερευνητική φάση αναλύονται οι τρέχουσες πρακτικές του πρωινού στην Ελλάδα σήμερα, ανά περίπτωση στα μικρά- μεσαία- μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και στα ξενοδοχεία πόλης, στα παραθεριστικά και στα ξενοδοχεία της υπαίθρου.
Για την πληρέστερη καταγραφή των τάσεων πρωινού στην Ελλάδα, ετοιμάσθηκε ερωτηματολόγιο, το οποίο αναρτήθηκε στο site του ΞΕΕ, για να εκθέσουν τις θέσεις τους οι ξενοδόχοι μέλη του ΞΕΕ και να ενημερωθεί το Ξ.Ε.Ε. για την πρακτική που ακολουθούν στο πρωινό που παρέχουν στους πελάτες τους. Ήδη ανταποκρίθηκε ικανός αριθμός μελών και  όσο ολοκληρώνεται η μελέτη  και  η διάχυσή των  πορισμάτων και των προτάσεών της σε όλους τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι πολύ ικανοποιητικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.