Αρχική Exhibitions Την 6η διεθνή έκθεση HORECA 2011 εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού...

Την 6η διεθνή έκθεση HORECA 2011 εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης

Την 6η διεθνή έκθεση HORECA 2011 εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος ΝικητιάδηςΤην σημασία που έχει για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με τον «πράσινο» τουρισμό καθώς και τα κίνητρα που παρέχει η πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση στους εμπλεκόμενους στον κλάδο, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης σε ομιλία του κατά την διάρκεια σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της 6ης διεθνούς έκθεσης HORECA 2011 την οποία και εγκαινίασε.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός τόνισε την σπουδαιότητα της πράσινης ανάπτυξης λέγοντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται πώς ο τομέας του τουρισμού χρειάζεται ανάλογες παρεμβάσεις καθώς η Ελλάδα με τα περίπου 10 χιλιάδες ξενοδοχεία και τις επίσης χιλιάδες παράπλευρες τουριστικές δραστηριότητες διαθέτει πληθώρα αποθεμάτων που μπορούν να αξιοποιήσουν την παγκόσμια τάση για «πράσινη» ανάπτυξη. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτη δυνατότητα στην οποία τα ξενοδοχεία μπορεί να εστιάσουν και να συνταχθούν στο παγκόσμιο επενδυτικό ρεύμα για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Ακόμα ανέφερε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει κίνητρα για την εκμετάλλευση της «πράσινης» ενέργειας, κάτι που πρέπει να αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό και να προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα αποφέρουν οφέλη όχι μόνο στον τουρισμό και τους επιχειρηματίες αλλά και στην χώρα. Καταλήγοντας, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι του τουρισμού κατανοούν πως σήμερα γίνεται σπατάλη ενεργειακών αποθεμάτων η οποία θα πρέπει να σταματήσει και η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει συντονισμένα με αρωγό την πολιτεία και κινητήριο δύναμη το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων του τουρισμού.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ HO.RE.CA
Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο κ. Νικητιάδης απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και τους εκπροσώπους θεσμικών φορέων που παρευρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων, λέγοντας ότι «η πολυπληθής παρουσία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες επιβεβαιώνει την απόφαση να αντισταθούμε στην κρίση και να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας». Ακόμα τόνισε ότι η συλλογική δραστηριοποίηση των ανθρώπων του τουρισμού και η προσπάθεια των εργαζομένων στον κλάδο από την καμαριέρα, τον ρεσεπσιονίστ, τον σερβιτόρο και όποιον άλλον επαγγελματία του χώρου, και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του κλάδου τους είναι ο  λόγος  που ο ελληνικός τουρισμός αντέχει και το απέδειξε κάτω ακόμα και από δύσκολες συνθήκες. Επίσης μιλώντας για τις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού, δήλωσε πως “η επιτυχία στο μέλλον οφείλεται σε όλα τα ξενοδοχεία, σε όλους τους ξενοδόχους, σε όλο τον κόσμο που δουλεύει στα ξενοδοχεία, αλλά και στα εστιατόρια της χώρας μας που κατάφεραν  να διατηρήσουν τις τιμές σε καλό επίπεδο, που κατάφεραν να βελτιώσουν την ποιότητά τους. Οφείλεται στον κάθε έναν μικρό επαγγελματία – οφείλεται σε όλους μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.