Αρχική Tourism Πρόγραμμα επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ...

Πρόγραμμα επίσκεψης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ (8-9 Φεβρουαρίου)

Παύλος ΓερουλάνοςΜε σκοπό την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών που παρουσιάζονται στο χώρο της κρουαζιέρας αλλά και την προώθηση του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών» ξεκινά η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ.

Ο κ. Γερουλάνος, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα χαιρετίσει την έναρξη της έκθεσης ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κορυφαίους tour operators, τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας της χώρας και θα επισκεφτεί το ελληνικό περίπτερο. Κατόπιν θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε ισραηλινούς δημοσιογράφους όπου θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει την ελληνική διάσταση του πολιτισμού και του τουρισμού απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες του Ισραήλ να επισκεφτούν τη χώρα μας αλλά και τη Θεσσαλονίκη η οποία φέτος θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων από το Ισραήλ στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεργασία του Μουσείου Κινηματογράφου με την Ταινιοθήκη της Ιερουσαλήμ και το Ισραηλινό Αρχείο Κινηματογράφου, την παραγωγή «Greek- Jewish Miracle Festival»,

το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα συμπεριλάβει για ακόμα μια χρονιά τις δημιουργίες εβραίων καλλιτεχνών και δημοσιογράφων,

το Μέγαρο Μουσικής της πόλης θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα από το Ισραήλ,

το Μουσείο Φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ, θα παρουσιάσει μια σειρά από φωτογραφικές εκθέσεις,

το ΜΜΣΤ διοργανώνει το δρώμενο «Roaming Images – Crossroads of Greek and Arab Culture through the eyes of contemporary artists, ο οποίο θα περιοδεύεσαι σε όλη τη Μέση Ανατολή και στο Ισραήλ,

το ΚΘΒΕ, θα παρουσιάσει το έργο «Sacred wedding» σε συνεργασία με τέσσερις ισραηλινούς χορευτές και το έργο «Dybbuk», την εβραϊκή εκδοχή του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Γερουλάνος θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό υπουργό Τουρισμού κ. Stas Misezhnikov. Αμέσως μετά θα παραχωρήσει ζωντανή ραδιοφωνική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Yaron Enos όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει απευθείας στο εβραϊκό ακροατήριο.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ΜΜΕ του Ισραήλ και των πλέον σημαντικών tour operators στα γραφεία του ΕΟΤ.  Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο κ. Γερουλάνος θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα όπου θα συναντήσει την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ και θα επισκεφτεί τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.