Αρχική Exhibitions Η Συλλογή του Γιώργου Οικονόμου, σε παγκόσμια πρώτη, στην Πινακοθήκη του...

Η Συλλογή του Γιώργου Οικονόμου, σε παγκόσμια πρώτη, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων – Κτήριο Μεταξουργείου

Η  Συλλογή του Γιώργου Οικονόμου, σε παγκόσμια πρώτηΣτην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων – κτήριο Μεταξουργείου λειτουργεί από τις 17 Φεβρουαρίου έκθεση με έργα από τη  Συλλογή του συλλέκτη Γιώργου Οικονόμου.
«…για τους επόμενους πέντε μήνες η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων θα είναι ένα ελκυστικό Μουσείο Μοντέρνα Τέχνης.  Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, μπορεί να ‘διαβαστεί’ από τους επισκέπτες, δεδομένου ότι εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα από τα μοντερνικά κινήματα και από πολύ ηχηρούς καλλιτέχνες» επεσήμανε η Διευθύντρια της Πινακοθήκης & Μουσείων του Δήμου Αθηναίων και επιμελήτρια της έκθεσης Νέλλη Κυριαζή.

Αυτή η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συλλογή περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ζωγραφικών, κυρίως, αλλά και γλυπτών και χαρακτικών έργων. Απώτερος σκοπός της έκθεσης είναι να εμφανίζονται με σαφήνεια τα ιστορικά κινήματα από τους προδρόμους της μοντερνικότητας, τον Ιμπρεσιονισμό δηλαδή και τη Βιεννέζικη Απόσχιση, ως  τις ύστατες εκφάνσεις της από τη δεκαετία του ’60 έως του ’80. Ωστόσο, ο επισκέπτης θα θαυμάσει «κοσμήματα» έργα των πρώτων μετά την Αναγέννηση αιώνων, αλλά και των μεταγενέστερων 17ου και 18ου, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση λόγω της σπανιότητας και της σημασίας τους για την Ιστορία της Δυτικής Ζωγραφικής.

Μία Συλλογή που ξεδιπλώνει την Ιστορία της Μοντέρνας Τέχνης και θα εκπλήξει το φιλότεχνο κοινό με έργα εμβληματικών εκπροσώπων της όπως Pablo Picasso, Eugène Delacroix, Henri Matisse, Joan Miró, César, Edgar Degas, Paul Gauguin, Egon Schiele, Andy Warhol, κ.α., αλλά και λιγότερο γνωστών εικαστικών δημιουργών.

Στη Συλλογή εκπροσωπούνται με έργα τους και κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες- Γιώργος Ιακωβίδης, Νικόλαος Γύζης, Γιώργος Μπουζιάνης, Θάνος Τσίγκος, Μάριος Πράσινος, Θόδωρος Στάμος.

Η Συλλογή εκτίθεται σε δύο τμήματα: το πρώτο, έως 24 Απριλίου, περιλαμβάνει έργα από το 15ο αι. στο Ροκοκό, τον Ακαδημαϊσμό, τον Ιμπρεσιονισμό, τη Βιεννέζικη Απόσχιση, το Φωβισμό, τον Εξπρεσιονισμό, τον Κυβισμό, την Αφαίρεση, την Νέα Αντικειμενικότητα, καθώς και  τα Σχέδια της Συλλογής. Το δεύτερο τμήμα, από το Σουρεαλισμό στους Νεοάγριους και τα Χαρακτικά της Συλλογής, από 5 Μαΐου έως 3 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.